Nemțean beat și fără permis, urmărit în trafic de polițiști în Toplița

0
ARHIVA

Polițiștii au localizat, pe raza municipiului Toplița, o persoană din Neamț care, în timp ce conducea un autovehicul, nu a oprit la semnalele agenților de poliție, continuându-și deplasarea.

În data de 03.08.2019, ora 19.15, un echipaj rutier de la Poliția municipiului Toplița a efectuat semnalele de oprire pentru un autoturism aflat în deplasare pe o stradă din localitatea susmenționată, dar persoana aflată la volan nu a dat curs acestora, continuându-și deplasarea.

În aceste condiții polițiștii au procedat la urmărirea persoanei în cauză, aceasta fiind localizată pe raza aceleiași localități.

Persoana aflată la volan, un bărbat, de 39 ani, din Pipirig, județul Neamț, a fost examinată cu aparatul etilotest, constatându-se că aceasta prezenta o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Municipal Toplița, pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a constatat că persoana respectivă nu poseda permis de conducere auto pentru nicio categorie de vehicule.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducerea unui vehicul fără permis de conducere , urmând ca, după finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat, spre competentă soluționare, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Toplița.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult