Niște specimene au vandalizat parcul de sub Cetate

0

Nici nu s-au terminat lucrările de reabilitare și modernizare a Parcului de sub Cetatea Neamț, că actele de vandalism au și început să apară.

Un stâlp de iluminat a fost pus la pământ, iar o minunată bancă sculptată în stejar a fost pur și simplu tăiată cu un fierăstrău, cel mai probabil.

Actul de vandalism s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă (14-15 august), iar faptașii sunt, deocamdată, necunoscuți. Trist, mai ales că aceste investiții au fost recent realizate. Trist, pentru că parcul deja începuse să prindă conturul dorit de târgu-nemțeni, fiind ales drept loc de promenadă/relaxare/ joacă de foarte multe persoane în ultima perioadă. Și mai trist este că tot din buzunarul nostru, al cetățenilor din Târgu-Neamț, vor fi suportate costurile de reparații.

În această dimineață, primarul Daniel Harpa și-a arătat indignarea printr-un mesaj pe pagina sa de facebook.:

„Sunt atât de revoltat că nu pot să vă descriu în cuvinte. Am făcut plângere la poliție și doar dacă numele meu nu e Harpa cei care au făcut asta vor scăpa nepedepsiți!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” 

Cel mai probabil, persoanele care au făcut aceste pagube nu sunt unele nevoiașe, că în acest caz ar fi luat întreaga bancă să o pună de foc, nu doar o mică bucată de lemn. Coincidență sau nu, ne apropiem și de alegerile locale, iar tot ce se întâmplă acum se sparge în capul primarului și devine motiv bun de discuție pentru contra-candidați.

Se vorbește și despre activitatea Poliției Locale cu această ocazie. Nu dorim să le luăm apărarea agenților, care deseori sunt observați… frecând menta, pe românește. Dar știm că sunt puțini pe tură și, cu siguranță cei care au vandalizat parcul  au așteptat să nu fie nimeni în zonă la momentul distrugerii, niciun om de rând și mai ales, nicio uniformă. De asemenea,  parcul Cetate nu este deocamdată supravegheat cu camere video. Acestea urmează să fie achiziționate și instalate spre finalul investiției.

Menționăm că în zona parcului se află în implementare două proiecte, și anume cel de reabilitare peisagistică a zonei verzi și de promenadă (modernizat alei, schimbat bănci și iluminat public, crearea unui loc de joacă pentru copii ș.a.) și cel de realizare a unui ștrand la standarde europene. Aceste investiții nu sunt făcute pentru Harpa, pentru cei din PSD, PNL, USR sau alt partid. Sunt făcute pentru cetățenii orașului!

Revenind la distrugerea mobilierului urban, avem și noi un mesaj pentru „binefăcători”: SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Acum, făptuitorii sunt căutați de polițiști pentru a fi amendați. Le transmitem oamenilor legii că noi, cei de la redacția ZiarTarguNeamț.RO, insistăm ca numele și fețele lor să fie făcute publice, pentru că și bunurile distruse erau tot bunuri publice, realizate cu banii cetățenilor!

De asemenea, pentru parlamentarii nemțeni și nu numai: ar fi bine-venită o lege prin care, pe lângă amendă, cei care recurg la astfel de acțiuni să suporte și cheltuielile de reparație!

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult