Nu mai lăsați copiii să facă autostopul! Cine știe ce nebun oprește

0

Zilele trecute, în centru la Humulești, era o fată care aștepta să oprească o mașină și s-o ia și pe ea, la ocazie. Probabil locuiește în vreo comună din apropiere.

foto cu caracter ilustrativ

Mi-am spus în gând, ca de fiecare dată când văd copii sau femei făcând autostopul: „Doamne, ai grijă de fata asta! Cine știe ce nebun oprește mașina!„.

Ieri, citesc despre Alexandra, fata din Caracal ucisă cu bestialitate
de cel care a luat-o cu mașina la autostop (suspect principal -Gheorghe Dincă).
Avea 15 ani și, când acest individ a oprit mașina, s-a bucurat că va ajunge
acasă.

Nu a mai ajuns.

Alexandra

Prizonieră fiind, a avut curaj și a reușit să sune la 112. De trei ori!!! Și-a sperat că cineva va veni să o salveze.

 Nimeni nu a ajuns la
timp.

Acum, familia ei nu are cum s-o conducă pe ultimul drum, căci al ei firav corp ar fi fost tranșat și descompus în acid de la bateriile unor mașini, iar resturile- îngropate de criminal în curtea casei.

Doamne, ce monstruozitate!

Luiza- o fată de 18 ani, a dispărut în condiții similare și e posibil să fi căzut victima aceluiași criminal.

Se fac anchete, se caută vinovați.

Dar… acești copii nu mai sunt! Înțelegi? Ieri au fost și azi au dispărut de pe fața pământului. Și, o dată cu ei, și sufletul părinților, privirea, mirosul, aptitudinile lor, credința.

Credința în cele sfinte, căci mulți se-ntreabă cum e posibil să pățească așa ceva un suflet nevinovat. Și credința/ încrederea în instituțiile statului. „Siguranță și încredere”? Procurori cu chef de muncă? Tehnologii avansate de depistare a locației? Da’ de unde? N-au fost în stare când era într-adevăr o situație între viață și moarte. Doamne, nici Alexandra cred că nu s-a gândit că n-au cum s-o localizeze după atâtea minute de stat în telefon!

Doamne, vă dați seama ce-a simțit fata asta curajoasă și deșteaptă?

Frica de monstru amestecată cu speranța că va fi salvată, apropierea morții și dezamăgirea că nimeni n-a venit să o salveze atâtea ore… Gânduri nespuse celor dragi și întrebări rămase fără răspuns….

Dar… se fac anchete, se caută vinovați.

Vă rog, nu vă mai lăsați copiii să facă autostopul! Chiar dacă pare o soluție bună pe moment. Chiar dacă ar costa mai puțin. Chiar dacă nu există un alt mijloc de transport în zonă sau la acea oră. Găsiți altă variantă. Una sigură, ca să ajungă acasă copilul. Întreg.

Pentru că, dacă, Doamne –ferește, se urcă în mașina unui alt monstru și ajunge în postura de victimă… Degeaba reușește să sune la 112. Sunt „șanse” ca nimeni să nu vină să îl salveze.

Și nu-l mai vezi, nu-l 
mai auzi, nu-l mai simți.

Dar se fac anchete, se caută vinovați…

Iar când valul de emoție trece, oare ce va rămâne în urmă?!

Incompetență, nepăsare, eșec, dezumanizare.

Nu mai lasați copiii să facă autostopul! Că nu mai trăim într-o societate la fel de sigură ca acum 40 de ani. S-au înmulțit hoții și criminalii.

Mai degrabă parenting de tip comunist, decât o nouă tragedie. Pentru că… dacă nu ești Cineva, nimeni nu te caută, nimeni nu te apără, nimeni nu te salvează.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Alexandra!

Zilele trecute, în centru la Humulești, era o fată care aștepta să oprească o mașină și s-o ia și pe ea, la ocazie. Sper să fi ajuns acasă cu bine.

Andreea T.

https://www.facebook.com/watch/?v=477759346117545

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult