Nu vă mai lăsați prostiți cu scăderea prețului apei

0

Iar a început o mare dezbatere pe marginea faptului că se va scumpi apa. Cei din opoziție dau vina pe PSD, iar cei care ar trebui să explice par că nu vor să o facă.

Situația e foarte simplă pentru cei care îi ajută capul. Dincolo de toate argumentele tehnice și de măriri ale celorlalte prețuri, județul Neamt are probleme cu costurile apei în comune. Adică li s-a tras oamenilor apă și canal prin fața casei, dar nu se racordează la canal sau nici măcar la apă, plus că gospodăriile sunt răsfirate și costurile de livrare a apei sunt foarte mari.

Cei care încearcă să vă prostească pe tema prețului apei știu adevărul, dar vă cred foarte proști și consideră că acest subiect prinde la prostime și aduce voturi.

Dacă de mâine ar fi dați afară 75% din angajații ApaServ și s-ar reduce pierderile cu 90% tot ar trebui crescut prețul, dacă vrem să luam bani europeni pentru rețele noi și dacă nu vrem să închidem furnizarea de apă în unele localități. Sunt localități unde prețul de livrare a apei este mult mai mare decât cel pe care îl plătește lumea, dar așa s-a decis la nivel județean. Să fie solidaritate în aplicarea prețurilor, așa că cei din aglomerările urbane plătesc mai mult pentru ca cei din zonele rurale să plătească mai puțin. Acesta este adevărul și aveți mai jos o lista cu diferențele dintre cât costă și cât se plătește. Restul e prosteală pe față pentru nemțenii cărora le place să fie prostiți la fiecare patru ani cu aceleași intoxicări.

Dacă vrem să avem prețuri mai mici la apă în Piatra-Neamț ar trebui puși oamenii din comune să plătească prețul real, dar nici un politician care încearcă să vă prostească cu ”apa e prea scumpă” nu își asumă să ceară acest lucru pentru că partidul lui ar pierde masiv voturi în acele comune.

Alexandru cel Bun – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 4,64 lei/mc
Bodești / Dobreni – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 5,32 lei/mc
Ștefan Cel Mare – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 6,95 lei/mc
Bicaz – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 4,80 lei/mc
Dragomirești – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 39,60 lei/mc
Tașca – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 4,61 lei/mc
Roman – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 4,06 lei/mc
Tămășeni – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 8,52 lei/mc
Horia – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 11,07 lei/mc
Bâra – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 13,51 lei/mc
Ruginoasa – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 31,20 lei/mc
Târgu Neamț – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 6,06 lei/mc
Păstrăveni – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 13,63 lei/mc
Brusturi – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 16,65 lei/mc
Pipirig – preț 3,84 lei / mc – cheltuieli de livrare 5,79 lei/mc

Să nu credeți că politicienii care spun că e prea mare prețul apei nu știu că cei din Piatra-Neamț plătesc mai mult decât face ca să se poată furniza apă la un preț decent la comune. Ei știu, dar nu pot să vină să vă spună că ar trebui la Dragomirești să se plătească 40 lei/mc sau la Rugionasa 30 lei/mc sau la Bicaz cu un leu mai mult că dacă au spus asta au pierdut voturi din aceste localități. Așa că, în speranța că nu știți, aleg să vă spună doar partea că apa la Piatra-Neamț e prea scumpă. Cine e mai nedeștept ia și mestecă în mod superficial doar informația că apa e mai scumpă la el, la Piatra Neamț.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult