O nouă ediție a atelierului de pictură pe sticlă, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează o nouă ediție a atelierului de pictură pe sticlă dedicat copiilor și coordonat de Anca Mihalache, în perioada noiembrie-decembrie 2023. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 9 și 14 ani și se va desfășura săptămânal, începând cu data de 6 noiembrie, pe durata unei ore și jumătate, în fiecare luni, de la ora 14.30, în Sala Info-Club 1.

În cadrul acestui atelier, copiii vor fi inițiați în tehnicile de bază ale picturii, li se vor completa noțiunile învățate la școală, astfel încât să ajungă să picteze singuri o icoană pe sticlă.

Pentru început, vor fi căutate unele modele (izvoade) din cărțile aflate în bibliotecă la Secția Arte, Multimedia „Victor Brauner“. Vor urma desenarea cu tuș pe sticlă, alegerea culorilor și a tehnicii picturale, cu explicații referitoare la tehnicile tradiționale și moderne utilizate. Se va trece la pictarea în tempera în straturi succesive și apoi la aurirea cu foiță de schlagmetal. Înaintea Crăciunului, va fi realizată expoziția cu icoanele pictate în cadrul atelierului și va avea loc vernisajul cu participarea părintelui poet Dorin Ploscaru, partener extern al proiectului.

Înscrierea se face la Secția de Carte pentru Copii & Ludoteca „Ion Creangă“, cu achitarea unei taxe de 35 lei (7 lei/ședința) la începutul lunii noiembrie, reprezentând costul materialelor necesare pentru toate atelierele. La înscriere, copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de tutorele legal. Este recomandat ca doritorii să participe la toate cele 5 ședințe, pentru a parcurge întreaga pregătire și pentru a realiza o icoană care să fie prezentă în expoziția finală.

Detalii și rezervări la telefon 0740-812882 și la e-mail: [email protected].

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate