Oamenii din orașe mici (precum Tg. Neamț) au resimțit un nivel de anxietate mai ridicat în pandemie, față de cei din orașe mari sau de la sate

0

Locuitorii orașelor mici, cum este și Târgu-Neamț, au resimțit un nivel de anxietate mai ridicat în primul val al pandemiei, comparativ cu cei de la sate sau din orașele mari.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Memory Lab- echipă de studii științifice privind memoria, din cadrul Departamentului de Psihologie al Universității din București.

Cu privire la nivelul mai ridicat de anxietate resimțit în orașele mici, autorii notează că nu există studii care să dovedească o relație clară între zonele urbane și problemele mentale, dar unele cercetări au indicat legături între locul unde trăiesc oamenii și numărul de cazuri de anxietate/depresie. Studiul face trimitere la faptul că zonele rurale oferă mai multe soluții pentru a face față stresului și prezintă un număr mai mic de cazuri de depresie, pe când zonele urbane medii și mari se remarcă prin cel mai scăzut nivel al șomajului și prin condiții economice și de trai mai bune. În aceste condiții, cele mai afectate zone, în izolarea cauzată de pandemie, au fost orașele mici, scrie edupedu.ro.

Studiul pe tema efectelor pe care diverși factori precum mediul de trai, sexul sau legăturile de familie le-au avut asupra nivelului de anxietate în timpul perioadei de izolare se bazează pe răspunsurile oferite de 495 de participanți adulți, din mediul urban și rural, în timpul izolării impuse în prima fază a pandemiei.

Studiul poate fi consultat integral pe Researchinpsychotherapy.org.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult