Olimpică internațională din Neamț, premiată de Ministerul Educației și Cercetării

0

Ministerul Educației și Cercetării a premiat marți, 17 decembrie, olimpicii care s-au remarcat în anul 2019 la concursurile internaţionale pe discipline școlare.

Cu acest prilej au fost recompensaţi cei 163 de elevi care au obținut 61 de medalii, premii și mențiuni la 14 olimpiade internaționale, respectiv 139 de medalii, premii și mențiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori).

În cadrul festivității desfășurate la Palatul Național al Copiilor (Sala Mare) din București, a fost premiată și Flavia Cristina Pascal, eleva Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț (medaliată de bronz și o medalie de argint la astronomie și astrofizică). Recompensat a fost și profesorul Grigoruță Oniciuc, directorul Colegiului Național „Petru Rareș” și coordonatorul clubului de astronomie din cadrul Centrului de Excelență al Județului Neamț.

Premiile pentru rezultatele obținute la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri:

  • 12.550 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim)
  • 9.720 lei – premiul I/medalie de aur
  • 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint
  • 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz
  • 4.065 lei – mențiune (sau diplome echivalente).

Premiile în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt:

  • 4.440 lei – premiul I/medalie de aur
  • 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint
  • 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz
  • 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Conform Ministerului Educației și Cercetării, profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevi. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Tot în cadrul acestui eveniment au fost decernate și premiile pentru cele mai de succes activităţi din programul „Şcoala Altfel 2019”.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult