Părinții copiilor care consumă droguri în Neamț

0

Un fenomen foarte grav dă bătăi de cap poliției și celor care se ocupă cu prinsul traficanților de droguri. Acest fenomen îl vom denumi sugestiv ”tembelismul părintesc”.

Vrând să își apere propriul nume de familie și onoarea lor de părinți tembeli, unii dintre cei ai căror plozi sunt prinși consumând sau având asupra lor substanțe de tip drog fac tot ce le stă în putință ca odraslele să nu depună mărturie contra dealer-ului sau să nu dea detalii despre acesta. Așa gândesc părinții tembeli, sfătuiți de unii avocați, că își apără copiii care dacă ar apărea ca martori într-o anchetă sau proces numele lor ar deveni publice și implicit reputația odraslelor sau a părinților, de multe ori oameni importanți sau cu bani, ar avea de suferit.

Ce nu înțeleg părinții care iau asemenea decizii pentru copiii lor este că viața copiilor lor este în pericol, iar pentru îndepărtarea pericolului merită plătit chiar și prețul pătării onoarei.

Vedem copii cu creierele prăjite de la droguri și care rămân apoi handicapați și în îngrijirea familiei câte zile mai trăiesc. Vedem copii care se urcă la volan cu mintea încâlcită de substanțe și produc accidente. Vedem copii care ajung în comă în spitale sau care pentru a procura banii necesari dependenței comit infracțiuni greu de imaginat.

Sfătuim părinții ai căror copii ajung să consume astfel de substanțe să meargă de urgență la poliție sau la procuratură să anunțe acest lucru, deoarece de rapiditatea cu care acționează depinde viața copilului lor și de modul în care cooperează copilul cu autoritățile depinde viața multor altor copii.

Treziți-vă, părinți! Nu fiți tăinuitor sau complici la moartea sau nenorocirea propriilor copii.

Iosub Robert


Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult