Pe zona Roznov se vrea înlocuirea transportului asigurat de Troleibuzul cu un altul, al unei firme private

0
Foto caracter ilustrativ

Nu înțegem cum se va realiza planul de „fugărire” a transportatorului Troleibuzul și înlocuirea lui cu unul privat dar se depun eforturi pentru realizarea acestui lucru care nu prea are cum să fie legal. Nu poți muta licențele de transport de la un operator la altul fără licitație dar, cine știe? Județul Neamț este județul tuturor posibilităților, nu?

Iată un act oficial prin care se analizează activitatea Troleibuzului în comparație cu un anumit transportator care după cum se recunoaște în acest act, se suprapune pe aceleași trasee cu Troleibuzul, alt lucru la limita legii.

Din câte am înțeles noi și din ce analiză minuțioasă vedem făcută (dar fără vreo semnătură a unui specialist în transporturi) se pare că se vrea nici mai mult nici mai puțin decât introducerea în locul Troleibuzului a unui transportator privat care să preia traseele din zona Roznov – trasee peste care deja se suprapune în mare parte cu societatea Consiliului Județean- lucru greu de înțeles dar din câte se pare nu la fel de greu de realizat în Neamț.

A nu se înțelege greșit: nu luăm apărarea Troleibuzului și nu ne dăm cu părerea ca este mai eficient unul dintre transportatori. Doar atragem atenția că vorbim despre trasee pe care teoretic nu ar fi trebuit să existe decât un transportator iar acum se „încalecă” doi, unul al județului și unul privat. Dacă privatul are în plan să treacă de la căpușarea traseelor la însușirea lor, cel puțin să o facă legal precum toți ceilalți transportatori, participând la o licitație, nu prin faultarea actualului transportator pentru a-i lua locul fără licitație.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult