Pelicula unui regizor originar din Piatra-Neamț, premiat la un festival internaţional de film

0

Bogdan Farcaș si Dragoș Dumitru, actorii principali din pelicula Neidentificat, în regia lui Bogdan George Apetri, au fos premiați la cea de-a 36-a ediție a Festivalului de Film de la Varșovia cu Premiul Special al Juriului, potrivit site-ului oficial al festivalului.

Născut la Piatra-Neamţ, Bogdan George Apetri locuieşte în prezent la New York. În 2010, a regizat şi a colaborat la scrierea scenariului pentru primul său film de lungmetraj, ”Periferic/Outbound”. Cineastul predă regie de film la Universitatea Columbia.

Bogdan George Apetri (foto facebook)

‘Neidentificat este un film care „combină şi reinterpretează diverse arhetipuri cinematografice populare şi de succes: filmul poliţist şi detectiv, filmul de acţiune, filmul noir şi cel care are drept protagonist un anti-erou. În acelaşi timp, povestea centrală se desfăşoară într-un amplasament unic şi specific: lumea unui orăşel din Romania. La aceasta se adaugă o acţiune intensă şi câteodată frenetică. O poveste despre peisajul interior al minţii şi sufletului uman, un film despre alegeri definitorii care pornesc de la dorinţe ascunse şi conflicte interne. Filmul vorbeşte despre echilibrul privat existent în fiecare dintre noi, un echilibru cu mult mai puţin stabil decât ne imaginăm cu toţii’‘, spune Bogdan George Apetri, citat pe site-ul festivalului,

Filmul românesc ”Mia îşi ratează răzbunarea”, în regia lui Bogdan Theodor Olteanu, şi coproducţia ungaro-română ”Spiral”, în regia Ceciliei Felmeri, au fost recompensate cu menţiuni speciale din partea juriului în cadrul secţiunii Competition 1-2.

Creat în 1985, Festivalul de Film de la Varşovia include mai multe secţiuni competitive (competiţia internaţională, Competition 1-2, Free Spirit Competition, Documentary Competition, Short Films Competition), precum şi secţiuni necompetitive, precum proiecţii speciale, cinema clasic polonez, descoperiri, weekendul filmelor de familie.

Festivalul a avut loc în perioada 9-18 octombrie.

Ediția de anul acesta, cea de-a 36-a, a inclus 170 de filme din întreaga lume, inclusiv numeroase premiere mondiale. În cadrul competitiei internationale, au fost prezentate șapte premiere mondiale, șapte premiere internaționale si o premieră europeană.

sursa: Agerpres

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult