Pentru lupta împotriva coronavirusului, Ionel Arsene a alocat de la Consiliul Județean 3.000.000 lei pentru aparatură și personal, la Spitalul din Piatra-Neamț

0

Astăzi la ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț, președintele Ionel Arsene a propus și consilierii județeni au aprobat :
– acordarea a 3.030.000 lei pentru Spitalul Județean de Urgență din care 1.700.000 lei pentru cheltuieli de personal și 1.330.000 lei pentru dotări ( system Real Time PCR – pentru depistarea rapidă a coronavirusului, ventilatoare mecanice, ventilator neonatal, monitoare funcții vitale, paturi ATI);
– 1.520.000 lei pentru materiale sanitare și dezinfectanți pentru centrele de copii și persoane adulte cu handicap;
– 1.555.000 lei pentru achiziționarea de izolete cu protecție biochimică, filtre, acumulatori și lămpi bactericide.

Astăzi am hotărât în ședința extraordinară de Consiliu Județean să alocăm peste 3 milioane de lei pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să primească aparatura, materialele sanitare și medicamentele necesare în această perioadă de criză pandemică!
Se va achiziționa un sistem destinat amplificării și detecției Real-Time PCR, care va permite efectuarea testelor privind infecția cu coronavirus la Piatra Neamț, plus 3 ventilatoare mecanice pe lângă cele 17 care există deja – 14 la reanimare și 3 la UPU, 8 monitoare funcții vitale, 1 ventilator mecanic pentru copii, 8 paturi de terapie intensivă.
De astăzi sunt bani și pentru două izolete, fonduri pentru cheltuielile de personal și pentru construirea unui lift exterior pentru Secția Boli Infecțioase. Am avut grijă să asigurăm și sumele necesare pentru a se achiziționa dezinfectanți pentru unitățile în care se asigură asistență socială, aflate în subordinea Consiliului Județean!
Fac apel la nemțeni să respecte toate sfaturile specialiștilor și vreau să le mulțumesc medicilor și asistenților medicali din spitalele noastre pentru munca lor, deoarece eforturile mele de a susține financiar domeniul sanitar ar fi în zadar fără devotamentul lor!”
a anunțat Ionel Arsene pe pagina sa de socializare după încheierea ședinței de consiliu.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult