Pericol de avalanșă pe Ceahlău

0

ATENTIE!!!
Avand in vedere diferentele de temparatura dintre zonele urbane si cele montane, va rugam ca in continuare sa va echipati corespunzator pentru drumetii in conditii de iarna autentica , sa alegeti traseele in functie de pregatire si conditia fizica , sa plecati devreme pentru a nu fi surprinsi de intuneric si sa va informati la dispeceratul permanent salvamont despre starea traseelor .
In masivul Ceahlau urmeaza o noua saptamana cu temperaturi negative , cu depunerea unui nou strat de zapada, iar pericolul producerii avalanselor se mentine la cote ridicate . La peste 1300 m zapada masoara 120 -130 cm, iar in acumulari 2-4 m .
Evitati traseele lungi cu expunere in vant si acumulari mari de zapada si care intersecteaza zone cu potential mare a producerii avalanselor . In seara zilei de 3 aprilie, doi turisti experimentati si foarte bine echipati au urcat din Izvorul Muntelui prin Poiana Maicilor si dupa 6-7 ore de mers, in zona Belvedere- Ursarie ( sub brana estica a a Ocolasului Mare ) au pierdut poteca si au intrat in acumulari de zapada, fapt ce a dus la epuizarea rapida si inceputul instalarii starii de hipotermie. Au sunat la 112 si echipa salvamont ce asigura permenenta la Baza Salvamont Dochia a intervenit si situatia ce urma sa devina critica odata cu trecerea timpului a putut fi rezolvata favorabil.
Salvamont Neamt

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult