Petrea Constantin – locul 1 la Campionatul European de Juniori QWAN KI DO

0

Tânărul Petrea Constantin, în vârstă de 14 ani, elev al Liceului „Mihail Sadoveanu” , are o poveste specială, pe care azi, a 2-a zi de Paște, v-o împărtășim cu drag.

Constantin este unul dintre cei cinci copii ai doamnei Cristina Petrea, care a câștigat locul 1 la Campionatul European de Juniori QWAN KI DO, desfășurat la Zurich pe 27 și 28 aprilie. El face parte din Clubul FLOARE DE COLȚ Borca, a fost campion național anul trecut.

În urma unei traume, i-a fost recomandat să practice un sport individual. Mama acestui tânăr a apelat la doamna Anca Bujoreanu, vicecampioană mondială la Qwan KI do, o veche amică a acesteia , astfel a început antrenamentele alături de frații lui, Petrea Ștefan și Eugenia. Apoi, s-au alăturat frații Ciubotă, au urmat alții și alții, iar acum există clubul cu peste 40 de membri,cu rezultate deosebite,singurul club din lume din mediul rural.

În doi ani s-a constituit clubul, cu suportul directorului liceului din Borca, domnul Vasile Amariei,apoi au început să apară cupe și medalii.Anul trecut a fost prima participare la campionatul național.Constantin are probleme de creștere, e foarte mic de statură.A intrat la luptă cu un adversar dublu ca înălțime și greutate,s-a accidentat,dar a continuat lupta șchiopătând și a ajuns pe primul loc. A fost ca la David și Goliat.
„Primarul comunei Borca,domnul Ovidiu Niță a promis să sprijine evoluția sportivului.” , ne-a împărtășit mama lui Constantin, doamna Cristina.

Felicitări, copile drag! Să ai parte de multe reușite și multă sănătate!


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult