Piatra-Neamț: Asta se întâmplă atunci când nu acorzi prioritate pietonilor

0

Polițiștii rutieri au reținut 20 permise de conducere șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Astăzi, 23 septembrie, în intervalul orar 07.00-12.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț în colaborare cu cei ai Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietoni, precum și pentru combaterea nerespectării normelor privind circulația pe drumurile publice.

Acțiunile desfășurate de polițiștii rutieri i-au avut în vedere, atât pe șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare regulamentară, cât și pe pietonii care traversează prin loc nepermis.

O atenție deosebită a fost acordată zonelor cu potențial de risc rutier, precum și celor în care au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor două cauze.

Astfel, pentru nerespectarea normelor care reglementează circulația pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public.

Polițiștii rutieri continuă acțiunile în vederea creșterii gradului de siguranță pe drumurile publice și reducerii victimizării populației prin accidente rutiere.

Sursa: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult