Piatra-Neamț, în scenariu roșu? S-a depășit rata de infectare de 3 la mie (VIDEO)

0

Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește luni, spune prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu. Anunțul vine ca urmare a informației că în București s-a depăsit rata de infectare de 3 la mie. (click aici pentru articol)

Conform acestuia, Raed Arafat a anunțat astăzi într-o ședință că sunt aproximativ 20 de localități care au depășit pragul de 3, precum Zalău, Miercurea Ciuc, Bacău, Deva, Alexandria sau Piatra-Neamț. (minutul 4:38 din video)

Comitetul pentru Situații de Urgență trebuie să constate depășirea pragului de 3 la mie și să ia măsuri. Printre aceste măsuri sunt purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior.

Legislația prevede că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgență județene și cel municipal (București) se întrunesc după depășirea unei rate de 3 la mie. Pentru ca orice măsură să fie în vigoare, aceasta trebuie să fie trecută prin Comitetul pentru Situații de Urgență.

La această oră nu există o decizie de scenariu roșu pentru municipul Piatra-Neamț, însă conform declarațiilor prefectului capitalei există deja date transmise de șeful DSU, Raed Arafat, care confirmă că rata de infectare a depășit 3 la mie în Piatra-Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult