„Pirații” cu ocazii s-au ales cu imobilizarea autovehiculelor și amenzi

0
IPJ Neamt

În perioada 1 – 4 august 2019, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”.

Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri).

De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la O.U.G. nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.

În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.

Potrivit unui comunicat al MAI, ministrul afacerilor interne a fixat o serie de obiective pe termen scurt care privesc întărirea siguranței cetățenilor.

Astfel,
în perioada imediat următoare, vor continua acțiunile pe linia
transportului ilicit de persoane, activități începute săptămâna trecută
și ale căror rezultate încep să apară.

Va
fi sporită prezența în stradă a polițiștilor și jandarmilor prin
creșterea numărului de patrule mixte, se vor intensifica acțiunile
preventive desfășurate de Agenția Națională Antidrog și Agenția
Națională Împotriva Traficului de Persoane și se vor lua măsuri de
fluidizare a traficului în punctele de trecere a frontierei.

De asemenea, ministrul Mihai-Viorel FIFOR a solicitat inspectorilor șefi să se implice mai mult în misiunile din această perioadă și să dispună măsuri ferme față de orice încălcare a conduitei profesionale a propriilor angajați.

În
acest sens, în maxim o săptămână, fiecare inspector șef va prezenta o
evaluare a activității inspectoratului județean pe care îl conduce,
aceasta urmând a face obiectul analizei imediate de la nivel central.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult