PNL vrea scumpirea gunoiului doar la Piatra-Neamț. În restul județului nu

0

La ultima ședință de Consiliu Județean, consilierii PNL s-au opus proiectului propus de PSD pentru majorarea prețului la gunoi în județul Neamț.

Acum, la ședința de consiliu local la Piatra-Neamț situația a fost tocmai invers. PNL-ul a propus majorarea prețului la gunoi la Piatra-Neamț și PSD s-a opus.

Deci, PNL nu a fost de acord să se scumpească prețul la gunoi în tot județul Neamț. A propus să se scumpească gunoiul doar la Piatra-Neamț.

Dacă la PSD miroase a joc politic și par că blochează proiectul liberal ca răspuns la aceeași blocare făcută de liberali la nivel județean, atitudinea PNL față de oamenii din Piatra-Neamț este una foarte nefericită în contextul refuzului de a majora prețul în tot județul și propunerea de majorare la Piatra-Neamț.

Desigur că scumpirea gunoiului este iminentă, trebuie făcută și nu ține de consilierii locali sau județeni. Gunoiul se va scumpi oricum, iar blocajele făcute de PSD sau PNL mai rău fac pentru că se va ajunge să se plătească sancțiuni și nu din buzunarul PSD sau PNL, ci din buzunarele nemțenilor. Există în același timp riscul ca gunoiul să nu mai fie ridicat de la populație.

Jocul cu blocatul creșterii la prețul gunoiului este opera exclusivă a PNL Neamț care început această agresiune politică inutilă, blocând proiectul consiliul județean doar pentru că era propus de PSD, iar replica PSD nu s-a lăsat așteptată, blocând și ei proiectul liberalilor de la Piatra-Neamț. Și toate acestea pentru ce? Pentru că liberalii vor sa facă probleme PSD-iștilor fără să ia în calcul că sacrifică banii nemțenilor. Asta deja nu se mai cheamă politică…

Social democrații spun că în principiu sunt de acord cu scumpirea gunoiului, dar nu cu 30-60% cât ar fi propus liberalii în consiliul local Piatra-Neamț. Față de liberalii de la consiliul județean care nu au considerat că e necesar să își justifice votul contra, social democrații au făcut o conferință de presă în care au explicat punctul lor de vedere legat de această temă demonstrând că dincolo de orice opoziție politică refuzul lor de a nu vota scumpirea gunoiului are explicații.

Indiferent de ce zic politicienii din Neamț este bine de știut că prețul la gunoi trebuia să crească de la 01.01.2020 pentru că este o lege care prevede creșterea taxei de depozitare a gunoiului. Deci în realitate prețul la gunoi s-a mărit. Ce fac acum politicienii este să se certe pe procentul cu care va crește prețul, că de plătit oricum se va plăti majorat, retroactiv, de voie sau de nevoie prin sancțiuni.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult