Poliția Locală a intervenit în cazul vandalizărilor și gunoaielor din Speranța

0

În urma articolului intitulat ”Început de an cu vandalizări și gunoaie în Speranța”(click aici), publicat în ziarpiatraneamt.ro, în data de 04.01.2020, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Locale Piatra-Neamț, s-au autosesizat cu privire la încălcarea Legii 61/1991, art. 33 – ”neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal, a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie”, faptă sancționată contravențional cu amendă de la 100 la 500 de lei.

Echipaje ale Poliției Locale Piatra-Neamț fac verificări pentru identificarea părinților sau tutorilor a patru minori, care au fost surprinși de camerele video din zonă, în data de 03.01.2020, în momentul în care distrugeau obiecte amplasate în locul de joacă și împrăștiau resturi menajere depozitate la europubelele din cartierul Speranța.  

Dacă vor fi identificați,  părinții sau tutorii respectivilor copii vor suporta rigorile legii pentru  încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, precum și pentru distrugere.

Comunicat Poliția Locală Piatra-Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult