Poliția Locală nu pare să știe că „iarna nu-i ca vara” – avertismente date autobuzelor murdare…pe șoselele noastre spălate cu apă și detergent, parfumate cu Lancôme (în vis!)/VIDEO

După cum am văzut cu toții este o curățenie ca-n farmacii pe străzile din Piatra-Neamț – atât de curat încât dacă ai spălat mașina la ieșirea din oraș spre Bicaz, de exemplu, până ai ajuns în Dărmănești nici tu ca șofer n-o mai recunoști, te întrebi dacă nu ai suferit vreo criză de amnezie prelungită și ți-ai schimbat mașina între timp, doar că nu mai reușești să îți amintești când, de unde și cât a costat.

Cu toate acestea, Poliția Locală, subordonată Primăriei Piatra-Neamț a considerat că este momentul oportun pentru a da avertismente șoferilor de la Troleibuzul pe motiv că mașinile sunt murdare. Înțelegem faptul că acest avertisment a fost dat în baza art. 6, lit. ”b” din H.C. L. 228/2021, care prevede următoarele:

”Pentru respectarea strictă a ordinii și siguranței în circulație a mijloacelor de transport, păstrarea curățeniei și aspectului corespunzător al acestora, precum și pentru respectarea fluenței circulației și asigurarea condițiilor optime de călătorie, operatorii de transport public și persoanele particulare autorizate să efectueze transportul sunt obligate: să asigure curățenia și igienzarea mjloacelor de transport pe care le dețin sau folosesc pe tot timpul în care acestea sunt în circulație în vederea asigurării unor condiții corespunzătoare de transport pentru călători”(art. 6, lit. ”b”)” – însă excesul acesta de zel care i-a cuprins pe agenți exact într-un moment în care toată lumea înoată în glod, sare, măzăcie și gropi este cel puțin demn de un scenariu de comedie…prost regizată.

Iată ce a declarat directorul general al SC. Troleibuzul S.A, Cristian Sauciuc, vizibil consternat și dânsul, (pe bună dreptate):

În luna decembrie cei de la Poliția Locală – probabil împinși sau sfătuiți de cei de la Primărie – au făcut niște controale la autobuzele noastre pentru că erau murdare, neînțelegând situația de fapt, ce se întâmplă azi în municipiul Piatra-Neamț care este clar condus de cine este primar și ar trebui să știe aceste lucruri. Din păcate s-au dat avertismente și pe autobuze curate, ceea ce nu e deloc în regulă. Cu o săptămână înainte autobuzele – pentru că vreau să fim corecți – erau negre dar vedeți și dumneavoastră cum se circulă în Piatra-Neamț, ce gropi sunt și ce drumuri sunt când ninge și se topește zăpada, e normal să fie autobuze murdare. Noi nu putem să scoatem din transport toate autobuzele să le ducem la spălătorie pentru că suntem firmă de transport public iar cei implicați în toate lucrurile astea- Primăria și toți ceilalți – ar trebui să înțeleagă faptul că sunt momente în care nu poate să fie totul perfect mai ales că nu e din cauza noastră, e din cauza condițiilor în care lucrăm. Asta e dublat și de faptul că gropile ne afectează la partea mecanică a autobuzelor, nemaivorbind de curățenia autobuzelor (…). Din păcate astăzi și chiar în ultimii ani sunt niste oameni destul de infantili care probabil din lipsă de experiență sau din alte motive nu cunosc sau nu vor să înțeleagă faptul că lucrurile se fac treptat și poți să ceri anumite lucruri când dai ceva în schimb dar eu sper să se regleze în timp și să rezolvăm problemele acestea. Eu dacă spăl autobuzele astăzi, în 20 de minute la un traseu Dedeman-Sarata autobuzul va fi la fel de negru cum era înainte de a-l fi spălat, deci trebuie să înțelegem că atât timp cât drumurile sunt cum sunt nu putem să cerem ca autobuzele să fie curate decât dacă am zbura. Dacă am zbura probabil lucrurile ar fi în regulă și autobuzele ar fi curate”, a declarat Cristian Sauciuc.

Mai jos vă prezentăm și punctul de vedere al Poliției Locale:

Punct de vedere cu privire la sanctiunile aplicate SC Troleibuzul:

La solicitarea dvs. legată de subiectul aplicării de sancțiuni contravenționale (avertismente), în data de 26.12.2023,  împotriva S.C. Troleibuzul Piatra Neamț vă informăm că agenții Serviciului Rutier din cadrul Poliției Locale Piatra Neamț s-au autosesizat cu privire la încălcarea de către reprezentanții societății sus menționate a prevederilor art. 6, lit. ”b” din H.C. L. 228/2021.

”Pentru respectarea strictă a ordinii și siguranței în circulație a mijloacelor de transport, păstrarea curățeniei și aspectului corespunzător al acestora, precum și pentru respectarea fluenței circulației și asigurarea condițiilor optime de călătorie, operatorii de transport public și persoanele particulare autorizate să efectueze transportul sunt obligate: să asigure curățenia și igienzarea mjloacelor de transport pe care le dețin sau folosesc pe tot timpul în care acestea sunt în circulație în vederea asigurării unor condiții corespunzătoare de transport pentru călători”(art. 6, lit. ”b”).

Precizăm de asemenea, că echipajele S.S.R.  au constatat în repetate rânduri, chiar și în condiții meteo favorabile, fără căderi de precipitații pe o perioadă lungă de timp, faptul că mijloacele de transport public în comun aparținând S.C. Troleibuzul S.A. nu respectă prevederile actului normativ mai sus invocat. Sancțiunile contravenționale – avertismentele aplicate au avut ca scop remedierea deficiențelor semnalate și prevenirea acestora. 

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate