Politicienii anului 2019 la Neamț

0

Pe primul loc, pentru atragerea celor mai multe fonduri din ultimii 30 de ani din Neamț se află Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț și al Partidului Social Democrat Neamț.
Contestat de unii și susținut de alții, suspectat de unii și apreciat de alții, criticat sever de unii și apoi lăudat de mulți dintre cei mai aprigi foști critici, Ionel Arsene a reușit prin cultivarea propriilor relații politice la nivel național să atragă la Neamț foarte mulți bani pentru foarte multe proiecte.
Cele mai vizibile sunt proiectele de infrastructură atât pe zona de drumuri județene sau locale cât și pe zona de drumuri naționale. Investițiile atrase sunt multe și în zona de sănătate, de amenajări hidro, învățământ, asistență socială, etc. Prin relațiile acestui om politic au venit în Neamț în ultimi 3 ani fonduri mai mari decât în orice altă legislatură din ultimii 30 de ani.
Indiferent de criticile aduse, acest aspect al fondurilor atrase nu îl poate contesta nimeni.

Pe primul loc pentru comportamentul de om politic se află de departe Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.
El a reușit ca un adevărat genist să dezamorseze bombele politice din propriul partid, bombe despre care nu credea nimeni că nu vor exploda aruncând PNL-ul în aer.
Și ca organizare s-a dovedit a fi un bun strateg, remarcându-se în special prin faptul că spre deosebire de ce s-a întâmplat la organizațiile partidelor din Neamț în ultimii ani, Cozmanciuc a avut parte de cele mai mici și mai nedistructive trădări din partea oamenilor pe care i-a promovat, lucru foarte greu de realizat pentru un partid aflat în opoziție atât timp.
Nu în ultimul rând, ar fi de notat la Mugur Cozmanciuc capacitatea unică printre politicienii nemțeni de a găsi resursele să se păstreze în zona de diplomație și să nu își iasă din fire indiferent de modul și tema pe care este atacat. Menținerea în zona diplomatică este o calitate extrem de rară la un om politic.

Pe primul loc la abilitatea de se a orienta și plasa în contexte politice se află Asaftei Ion, președintele ALDE Neamț care a reușit să stea în zona de butoane ale județului indiferent de contextul politic național sau local, păstrând pentru partidul său toate funcțiile de conducere obținute în alianță cu PSD-ul chiar și după ieșirea social democraților de la guvernare. De asemenea, Asaftei a reușit să stea departe de disputele politice mari astfel încât nu se află în conflict pe plan local cu nici un alt partid.

Pe primul loc ca valoare personală a unui om politic se află detașat Dana Ursache, primarul comunei Tașca, care este singurul primar ce a candidat și câștigat la Neamț de pe poziția de independent.
Dana Usrache a reușit să rămână independentă, să își păstreze relații bune cu toate partidele din Neamț și să facă în același timp și foarte multe lucruri în comuna pe care o conduce.
Valoarea politică reală a unui politician se măsoară la vot independent. Cu partide în spate poate candida și câștiga oricine. De unul singur nu mai e așa de simplu.

Dintre toate localitățile unde publicațiile noastre din Neamț au participat neanunțate la ședințe de consiliu local, cea mai bună impresie formată a fost despre consiliul local din localitatea Bicazu Ardelean.
O comună cu un primar liberal și o majoritate în consiliul local de aceeași culoare politică, dar fără patimi inutile cu opoziția, ci din contra.
Un consiliu local care respectă regulile ședințelor mai mult decât alte consilii locale din județ și unde majoritatea consilierilor știu ce votează.

În materie de gestionat situații de criză pe primul loc putem să îl punem fără nici un dubiu pe Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.
El a luat primăria cu datorii mai mari cu 30% decât bugetul anual și a reușit să o țină în funcțiune, ba chiar să mai facă și unele investiții și să găsească bani și pentru cofinanțat și pregătit proiecte europene. O performanță administrativă greu de imaginat pentru mulți alți edili.

În materie de făcut imagine și obținut beneficii politice din nimic, în 2019 s-a remarcat viceprimarul municipiului Piatra-Neamț și președinte al PMP Neamț, Gavrilescu Bogdan.
Dincolo de faptul că e singurul politician din Piatra-Neamț care a înțeles importanța deținerii unui site propriu este și politicianul care s-a amuzat copios de pe margine de fiecare dată când momelile de imagine aruncate de el au fost devorate pe nerăsuflate de unii care au contribuit astfel, involuntar, la o creștere serioasă a notorietății lui Gavrilescu fără ca acesta să facă cheltuieli.
Bogdan Gavrilescu a mai reușit să obțină, să păstreze și să crească beneficiile politice primite de PMP-iști, beneficii de 10 ori mai mari decât valoarea electorală a formațiunii politice.
Când ai în spate un partid mare, sponsori, resurse, echipă de oameni cu notorietate, e ușor să obții și să faci ce a făcut Bogdan Gavrilescu. ”Șmecheria” e atunci când le faci aproape din nimic, fără buget și fără mare infrastructură politică.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult