Polițiști de la Roznov, cercetați disciplinar după scandalul cu abuzul unui minor în plină stradă

0

Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț este abilitat să comunice următoarele:

Având în vedere evenimentul petrecut pe raza orașului Roznov și a informațiilor vehiculate în spațiul public (click aici), la data de 26 mai a.c., din dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, la nivelul Poliției orașului Roznov s-au efectuat verificări de către ofițeri din cadrul Biroului Control Intern.

Aceste verificări au vizat modul de îndeplinire a sarcinilor şi atribuţiilor specifice cu privire la fapta sesizată, de către polițiștii din cadrul acestei subunități de poliție.

În urma verificărilor efectuate, în baza art. 59 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus cercetarea prealabilă față de un ofițer de poliție și trei agenți de poliție din cadrul Poliției orașului Roznov.

În conformitate cu art. 59, alin. 3 din același act normativ, au fost desemnați ofițeri din cadrul inspectoratului, care vor efectua cercetarea prealabilă în vederea stabilirii existenței/inexistenței abaterilor disciplinare reținute și a vinovăției cu privire la aspectele constate în sarcina polițiștilor.

După efectuarea cercetării prelabile, în cauză se vor dipune măsuri conform art. 59 din Legea nr. 360/2002, pe care le vom aduce la cunoștința opiniei publice.

Sursa: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult