POZA ZILEI: Starea de relaxare a pătruns și în Guvernul Orban

0

O imagine s-a rostogolit pe rețelele de socializare și platforma Reddit. Nu a trecut mult timp și a fost preluată și de presa centrală. Stiripesurse.ro oferă și detalii despre cum a ajuns poza în spațiul public (click aici).

La prima vedere chiar am crezut că este vorba de o fotografie realizată mai de mult, poate imediat după învestirea Guvernului Orban 1 sau Orban 2… sau Orban plus infinit, că am pierdut șirul.

Însă la o privire mai atentă, am constatat că peisajul și bărbia doamnei Turcan sunt invadate de măștile de protecție. Nu le-am văzut prea ușor, deoarece am fost atacați vizual de abundența de sticle de alcool scump, trabucuri (or fi cubaneze?) și… apropiere socială (ce ironic).

Dacă învestirea guvernului era motiv de petrecere, stăm și ne întrebăm, ca niște oameni simpli care respectăm întocmai ce ne spun Grupul de Comunicare Strategică și alții care ne amenință cu amenzi dacă nu purtăm mască în spații închise, ce motiv de petrecere ar fi avut acum Guvernul Orban? E un privilegiu să fii ministru, într-adevăr, într-o țară cu economia la pământ, cu spitale închise, cu bolnavi cronici care mor cu zile, cu șomeri, cu angajați în prima linie care își pun în pericol viețile, cu oameni care nu își pot îngropa creștinește rudele, cu oameni care respectă legea, în timp ce alții o încalcă, deși ei au creat-o. Da, poate acesta e motivul de sărbătoare… Privilegiul într-o țară în care dubla măsură e la ordinea zilei.

Ne mai întrebăm, de asemenea… Oare ce povesteau miniștrii în birou? Să fie oare acea relatare istorică, ușor desprinsă din legende, din timpul marii revoluţii franceze? Prin 1789, când locuitorii Parisului manifestau pe străzile oraşului cerând pâine, o ducesă de la curtea Franţei i-ar fi adresat reginei Maria Antoaneta următoarele cuvinte: „Ce neghiob e poporul, care vrea neapărat pâine, când ar putea să-şi cumpere cozonaci!”, iar cele două femei au ajuns repede la concluzia că oamenii „dacă n-au pâine, să mănânce cozonaci!”. Într-un final, regina și-a pierdut capul… la propriu.

Așadar, oameni buni… „Dacă nu aveți după ce bea apă, beți whisky”.

I.R.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult