Președintele Klaus Iohannis: „Nu este momentul prielnic pentru a majora salariile profesorilor și punctul de pensie”

0

Președintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri, 23 septembrie, în cadrul conferinței de presă de la Cotroceni, că nu este momentul prielnic pentru a majora salariile profesorilor și punctul de pensie.

Este de dorit să crească pensiile, este de dorit să crească salariile profesorilor sau să primească un bonus. Sunt lucruri pe care și eu mi le doresc, și Guvernul și le dorește. Și deja primii pași s-au făcut. Pensiile au fost crescute cu 14%, alocațiile pentru copii au fost deja crescute cu 20%. Chiar dacă ne dorim mai mult, trebuie să ținem cont de contextul în care ne aflăm. Suntem în pandemie, suntem în criză economică și bugetul de stat este deja sub presiuni uriașe. Ceea ce ieri a votat o majoritate condusă de un PSD total iresponsabil ar împovăra – doar ca să vă dați seama despre ce vorbim – bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB. Or, acest spațiu fiscal nu există. Ar trebui să luăm bani din altă parte pentru a da în această zonă. Or, de peste tot deja banii au fost reduși la un minim. Așadar, chiar dacă ne dorim ca aceste creșteri să intre în vigoare trebuie să așteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este.”, a menționat președintele Iohannis.

Potrivit președintelui, mai mulți oficiali ai Comisiei Europene au avertizat că, dacă măsurile votate de Parlament vor intra în vigoare, România va pierde aproximativ 3 miliarde de euro.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult