Previziuni sumbre: „[…]masca va rămâne obligatorie până în 2023” – Care sunt explicațiile

0
Imagine cu caracter ilustrativ

Medicul Adrian Streinu-Cercel, fostul director al Institutului Matei Balș afirmă că masca de protecție va rămâne OBLIGATORIE tot restul anului. Iată câteva fragmente din declarația de astăzi:

Noi am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură și deja înainte de această a doua administrare aveau anticorpi potectori. E de așteptat, evident, ca această a doua doză să întărească răspunsul și să-l consolideze. Teoretic, după a doua doză la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus.

Dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl putem da mai departe unor persoane care nu sunt imunizate. Acest vaccin pe care noi l-am făcut este un vaccin care ne protejează pentru toate tulpinile care sunt în circulație în acest moment”

Prin urmare, se pare că masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023. Termenul este înaintat de fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, medicul Adrian Streinu Cercel căruia i s-a administra a doua doză de vaccin anti Covid în această dimineață.

Mai multe detalii precum și un fragment audio, AICI – CLICK.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult