Primarul Chitic, implicat direct în acordarea unui sprijin de la primărie pentru locatarii din blocul afectat astăzi de incendiu

0
Arhiva

În această dimineață a avut loc un incendiu la un apartament de la etajul 1 pe strada Aleea Ulmilor din Piatra-Neamț. Incendiul s-a manifestat cu degajare mare de fum, din cauza unui scurtcircuit electric (siguranțe fuzibile improvizate).

Două persoane adulte din apartamentul incendiat, dintre care o femeie de 73 de ani, proprietara locuinței, care au suferit ușoare intoxicații cu monoxid de carbon, au fost transportate la spital. În urma incendiului au ars bunuri materiale din bucătărie și hol.

O femeie a suferit un atac de panica și i s-a acordat ajutor medical la fața locului. Alte două persoane adulte de la etajul al doilea au fost scoase de pompieri cu autoscara. De asemenea, echipajele de la SAJ au preluat 2 minori și un adult, cu atacuri de panica și ușor intoxicați cu fum, pe care i-a transportat la spital.

În total s-au autoevacuat aproximativ 20 adulți si 8 minori.

Potrivit unor informații pe surse, primarul Dragoș Chitic a fost la fața locului, a discutat cu locatarii și șeful de scară. În urma incendiului, primăria va acorda ajutor financiar pentru refacerea apartamentelor afectate.

Blocul are acces la curent electric și apă, însă se pare că DELZAG nu ar fi reluat furnizarea gazului metan fără verificarea instalației de către o firmă autorizată. Urmează ca acest lucru să se realizeze, pentru ca să poată fi astăzi reluată furnizarea gazului metan pentru a avea caldură și apă caldă în apartamente. În blocul respectiv sunt copii și persoane în vârstă.

De asemenea, municipalitatea a pregătit spațiu pentru cazarea temporară a celor două persoane din apartamentul efectat. Femeia de 73 de ani se află acum în spital.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult