Problema drumurilor forestiere din Bicaz Chei, prezentată de primarul Oniga, direct la Minister

0

In calitate de Prefect al Judetului Neamt, impreuna cu dl primar al comunei Bicaz Chei, Gheorghe Oniga am efectuat o vizita la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ieri, 26 februarie a.c, ora 12.00, unde am participat la două întâlniri de lucru, cu domnul ministru secretar de stat Gelu Puiu, și domnul ministru Costel Alexe.
Motivul acestei vizite are ca principal scop rezolvarea problemei drumurilor forestiere din comuna Bicaz Chei, dar si a problemelor similare semnalate de alte UAT-uri care se afla in aceeasi situatie. Acestă unitate teritorial administrativă se confruntă de foarte mulți ani cu imposibilitatea clasificării drumurile forestiere de pe raza acestei localități în drumuri locale pentru a intra în administrarea primăriei să poată fi modernizate.
Domnul primar Gheorghe Oniga solicită de foarte mult timp rezolvarea acestei problema, dar din păcate, până în prezent nu a găsit deschiderea necesară la instuțiile centrale pentru că transformarea acestor drumuri presupune hotărâre de guvern, având ca inițiator Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
În cadrul acestei întrevederi s-a mai discutat despre oportunitatea unei vizite în județul Neamț si există promisiunea ca în următoarea perioadă de timp, în funcție și de agenda sa, domnul ministru Costel Alexe, să vină în județul Neamț.
În județul Neamț sunt foarte multe probleme care necesită o gestionare urgentă și intră în sfera de competență a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, referindu-ne aici la zona de legislație silvică, la investiții în zona apelor române, la lucrări de amenajare pentru albiile râurilor, la corectarea torenților, dar și la diminuarea efectelor inundațiilor din anii precedenți, cât și pe componenta de mediu.
Domnul primar Gheorghe Oniga apreciază deschiderea și implicarea Institutiei Prefectului in gestionarea si gasirea solutiilor juridice pentru deblocarea si rezolvarea și situației expuse.
„Am încredere că domnul ministru Costel Alexe va gestiona această problemă cu celeritate si va găsi o cale de rezolvare pentru că vorbim de un interes legitim pe care îl aducem în sprijinul comunității Bicaz Chei. Îi mulțumesc totodată domnului ministru pentru gestionarea acestei situații și pentru că ne-a primit în vederea expunerii acestor aspecte. Pe de altă parte, apreciez abordarea și implicarea domnului ministru pentru deschidere, care s-a dovedit întotdeuna un prieten al județului Neamț, și ori de cate ori s-a apelat la domnia sa în calitate de minsitru a răspuns pozitiv și a tratat lucrurile cu maxima seriozitate.sursa: George Lazar, facebook

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult