Problemele comunelor Borca și Farcașa constatate de prefectul George Lazăr, la fața locului

0

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL NEAMŢ
Am început vizitele de lucru în județ cu localitățile Borca și Farcașa cu scopul declarat a unei colaborări deschise între Institușia Prefectului județului Neamț și acestea.
Doresc să facilitez dialogul între autoritățile locale și responsabilii din administrația publică centrală.
În cadrul întâlnirilor s-au identificat o serie de probleme cu care aceste comune se confruntă, în special, în perioadele în care se înregistrează căderi masive de precipitații. Astfel s-a solicitat sprijin din partea instituției prefectului pentru demararea unor investiții privind corectarea torenților care au provocat inundații, preîntâmpinându-se situațiile de urgență care afectează populația din aceste zone.
Pentru creșterea calității serviciilor acordate cetățenilor din cele două comune s-a mai solicitat sprijin pentru promovarea unor investiții în apă și canal, racordare la sistemul de alimentare cu gaz, lucrări de reabilitare la școala și liceul de pe raza comunei Borca, precum și solicitarea de alocare a unui microbuz școlar privind transportul elevilor din ambele localități.
S-au mai discutat probleme legate de legea fondului funciar cu privire la emiterea titlurilor de proprietate și punerea în posesie a acestora, precum și alte probleme ale unităților administrative teritoriale.
Au participat la discuție primarii comunelor, viceprimarii, o parte dintre consilierii locali, secretarii localităților, precum și cetățeni interesați de probleme discutate.
La finalul dialogului in calitate de Prefect al Județului, am reiterat sprijinul meu și a instituției pe care o reprezint, cu privire la probleme discutate si voi fi intotdeauna un partener corect si de incredere al Primarilor.


sursa: George Lazar, Facebook

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult