Romașcanii ”sunt în extaz” după anunțurile de raționalizare a apei date de ApaVital, noul furnizor de apă, fericire și bucurie liberală adusă pe meleagurile Romanului.

Recent și triumfător, Laurențiu Leoreanu, noul primar PNL ales al Romanului, a anunțat cu mândrie îndeplinirea visului PNL de a trece administrarea apei potabile din Roman de la ApaServ, gestionat de PSD-ul cel rău, la ApaVital, gestionat de PNL-ul cel bun.

Roman va avea un nou furnizor de servicii de apă și canal. Până la finalul acestei luni, contractul de delegare va fi semnat și din luna iulie ApaVital va deveni operatorul oficial de servicii de apă și canal în municipiul Roman,” a anunțat învingător Leoreanu acum câteva zile.

După anunțul că se mută apa din Roman de la firma PSD la cea PNL din Iași a venit și primul anunț de la ApaVital. Compania ieșeană ApaVital a anunțat că trece la raționalizarea apei în zeci de mii de locuințe până pe 31 august, adică va furniza apă doar două ore pe zi. Potrivit programului afișat pe pagina de internet a societății de apă, care nu vizează încă orașul Roman, până pe 31 august vor primi apă cu porția, pentru început, locuitorii din comunele Focuri, Ceplenița, Todirești, Lespezi, Tătăruși, Hărmănești, Blăgești (suburbie a municipiului Pașcani), Bivolari, Andrieșeni, Coarnele Caprei, Scobinți, Cotnari, Belcești, Deleni, precum și în orașul Hârlău.

Cum motivează ApaVital, lumina PNL în furnizarea apei, trecerea la programul de livrare a apei potabile? Exact ca și compania ApaServ, aspru criticată de liberalii nemțeni.

Nivelul scăzut de precipitații înregistrat în ultimii ani, pe fondul secetei prelungite cu care ne confruntăm, debitul de apă din puțuri, drenuri și diverse acumulări din aria de operare înregistrează limite deosebit de scăzute. În aceste condiții, consumurile de apă cresc simțitor, depășind capacitatea maximă de pompare, iar rezervoarele care în condiții normale sunt pline se golesc rapid și astfel întreg sistemul de alimentare cu apă este afectat,” spun foarte corect cei de la ApaVital, care fiind în județul învecinat, desigur că se confruntă cu aceleași probleme ca și ApaServ. Doar că, după cum vor observa romașcanii, când ApaServ dădea vina pe secetă, erau incompetenți, își acopereau pierderile și erau de la PSD. Acum, când firma patronată politic de PNL din Iași spune același lucru, liberalii din Neamț doar înghit în sec și nu mai au nicio observație inteligentă de făcut.

Iată cum, ușor-ușor, nemțenii vor afla că interesul schimbării furnizorului de apă a fost unul dictat de alte interese decât cele expuse public. ApaVital nu poate face vreo minune să apară apă acolo unde nu este sau să repare singure țevile care au pierderi, deoarece acestea sunt expirate de mult.

Oricum, am spus și repetăm: planul celor care conduc România, și nu ne referim la partide, este să nu mai existe decât câteva companii de furnizare a apei pentru un control mai eficient al banilor și al populației. În acest plan, politicienii din diverse partide sunt doar pioni.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate