„Rugăm cetățenii din comuna Tarcău să nu utilizeze apa din râul Bistrița!”

0

INFORMARE PRIVIND POLUAREA CURSURILOR DE APĂ BICAZ ȘI BISTRIȚA
În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 51 din 04.05.2021 informăm populația cu privire la situația de urgență creată ca urmare a creșterii concentrației de compuși de amoniu pe cursul de apă Bicaz .
Situația este monitorizată permanent de către speaciliști ai SGA Neamț și APM Neamț, concentrația de substanțe periculoase fiind în scădere la această oră.
Până la normalizarea completă a situației rugăm cetățenii din comuna Tarcău din satele Tarcău (cătunele Crivaia, Gheuca, Lunca) și Straja să nu utilizeze apa din râul Bistrița pentru adăpatul animalelor sau consum în gospodărie.
S.V.S.U. Tarcău va proceda la misiuni de înștiințare din casă în casă la locuințele de pe malurile stâng și drept ale râului Bistrița.
Vom reveni cu un mesaj scurt când vom primi informațiile certe că situația a revenit la normal.
Rugăm cetățenii care citesc acest mesaj să-și informeze și vecinii care au locuințe în zona riverană a cursului de apă Bistrița.

Pentru a limita efectele poluarii asupra oamenilor si animalelor la nivelul comunei, vor fi impuse urmatoarele masuri:

– Restrictionarea consumului de peste provenit din raul Bistrita (stim ca este prohibitie, dar va instiintam oricum)
– Restrictionarea accesului animalelor domestice in zona raului Bistrita, precum si adaparea acestora din apele raului
-Evitati contactul de orice fel cu apa din raul Bistrita, cetatenii care folosesc apa din rau in scop menajer sau in alt scop sunt rugati sa stopeze acest lucru pana la determinarea gradului de poluare si limitele pana la care poate genera efecte

sursa: Comuna Tarcau Neamt

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult