Scanexpert – excelență în imagistică cardiacă, datorită echipamentelor de RMN și CT, unice în sectorul medical privat din România

În prezent, Scanexpert deține un număr de 7 centre de imagistică medicală în toată țara (Brașov, Galați, Roman, Pașcani, Botoșani și Iași), compunând astfel o rețea multifuncțională de diagnostic, care reușește prin serviciile medicale de excelență și echipa de medici dedicată sănătății, să transforme viziunea pentru inovație în realitate.

Cel mai nou centru Scanexpert a fost inaugurat anul acesta la Iași, stabilind astfel un nou standard de eficiență în domeniul de imagistică cardiacă, prin echipamentele RMN Siemens Magnetom Skyra 3T (3 Tesla – 128 ch) și CT Siemens Somatom Definition Flash dual source, unice la momentul acesta în sistemul medical privat din România. 

Pe parcursul anilor, întreaga echipă a îmbunătățit constant serviciile medicale de prevenție și diagnostic furnizate, până la standarde de excelență, eforturile fiind întotdeauna concentrate asupra necesităților fiecărui pacient în parte, în materie de profesionalism, calitate și siguranță a actului medical.

Experiență vastă în explorările imagistice ale cordului

Din 2016 până în prezent, centrele de imagistică medicală Scanexpert au efectuat peste 5500 de investigații de tip CT cardiac și peste 800 de RMN-uri de cord. 

Firma Scanexpert mi-a urmat recomandările pe care le-am făcut managementului, și anume de a achiziționa aparate de ultimă generație, aparate performante, tocmai pentru a lărgi panelul de explorări imagistice pe partea de cardiac și cardiovascular, atât CT, cât și RMN. Ca dovadă, toate discuțiile purtate și analizele care au avut loc s-au concretizat în achiziționarea echipamentului de la Iași, respectiv computerul tomograf Siemens Somatom Definition Flash cu tehnologie dual source, care reprezintă un salt față de ceea ce există pe piața actuală în imagistica din România, fiind primul echipament dual source achiziționat de o firmă privată și care ne oferă posibilitatea unei palete largi de explorări.” a declarat Dr. Miclăuș Grațian, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, coordonatorul echipei medicale de imagistică cardiacă Scanexpert.

Avantajele echipamentelor de tip RMN și CT prezente în centrul Scanexpert Iași

Avantajele echipamentului RMN Siemens Magnetom Skyra 3T (3 Tesla – 128 ch):

 • Reprezintă o inovație în domeniul medical, combinând puterea unui magnet de 3 Tesla, cu cei mai rapizi gradienți
 • Rezoluție de neegalat a imaginilor omogene obținute în urma examinării
 • Investigațiile realizate nu iradiază și sunt nedureroase
 • La nivel cardiovascular, se poate explora partea de morfologie, de cinetică parietală, de fracție de ejecție, de funcție sistolică/diastolică a cordului; acest lucru permite identificarea parametrilor funcționali ai inimii, studiul contractilității miocardului, permite vizualizarea unor zone în care pot să apară modificări de cinetică, de contractilitate ale miocardului sau acumularea de trombi sau alte mase intracavitare.
 • Se poate identifica și preciza cu succes extensia formațiunilor tumorale cardiace, extensia la un alt ventricul, invazia vaselor de sânge sau a structurilor de vecinătate.
 • Precizarea leziunilor de tip inflamator-infecțios, mai exact posibilitatea investigării patologiei inflamatorii infecțioase: miocardita, patologia de depozit, amiloidozele, alte depozite care se pot localiza la nivelul cordului și care pot da tulburări de ritm cardiac etc, furnizând un diagnostic complex și complet.

Avantajele echipamentului CT Siemens Somatom Definition Flash – 256 slice-uri:

 • Acest echipament permite explorarea CT cardiovasculară atât la adulți, cât și pediatrică. Pentru protocoalele pediatrice, există o masă specială dedicată care se poziționează pe masa de examinare și în care pacientul, respectiv copilul, este fixat, ca să aibă cât mai puțin posibilitatea să se miște pe masă, pentru a nu artefacta imaginile scanate.
 • Posibilitatea explorării pacienților care până acum erau excluși de la explorarea CT cardiovasculară neinvazivă, respectiv a pacienților care prezintă tulburări de ritm, extrasistole atriale/ ventriculare, pacienți cu fibrilație atrială, cu ritm neregulat.
 • Echipamentul are o viteză de scanare excelentă, putând să execute explorarea cordului într-o singură diastolă, respectiv între două bătăi ale cordului, chiar și la pacienții care nu își pot ține respirația sau care sunt agitați, inclusiv la copii.
 • Viteza mare de scanare oferă posibilitatea administrării unor doze infime de raze X, respectiv se fac explorări sub un milisievert.
 • Un alt avantaj al acestui echipament constă în masa bariatrică de care dispune, care suportă o greutate de până la 330 kg, de o mare utilitate în cazul pacienților supraponderali.
 • Se poate face perfuzie cardiacă, lucru care înainte era posibil doar pe aparatele de rezonanță magnetică, dar și perfuzii de organ, perfuzii cu vizualizarea ariilor hipoperfuzate la nivel pulmonar la pacienții care au suferit o embolie pulmonară
 • Se poate evidenția inclusiv late enhancement-ul, adică captarea de substanță tardiv pe zonele cicatriciale la nivelul miocardului ventricular, zone cicatriciale care apar ca urmare a unui infarct de miocard, putându-se evidenția extensia leziunii, modul în care este afectată contractilitatea și cinetica inimii, dacă există complicații apărute în urma unor infarcte de miocard, respectiv prezența de trombi ventriculari, anevrisme ventriculare, a unor colecții lichidiene la nivelul sacului pericardic.
 • Înainte de efectuarea angioplastiei – plasarea de valve aortice prin abord arterial, cardiologii intervenționiști recurg obligatoriu la o explorare angiografică prin intermediului computerului tomograf, prin care se explorează toracele, abdomenul, pelvisul și zona de cord, iar în procesul de post procesare se fac anumite tipuri de măsurători care oferă date despre dimensiunea valvei, despre permeabilitatea vaselor, despre prezența sau absența unor zone de torsiune sau de stenoză la nivelul arterelor, tocmai în vederea unei rezolvări minim invazive a acestui tip de patologie, respectiv a patologiei valvulare.
 • Pacienții care beneficiază de acest tip de investigație sunt pacienți vârstnici în general, peste 70 de ani, care pe lângă problemele cardiovasculare, au și alte patologii prezente, acest tomograf permițând explorarea angiografică cu doze mici de substanță de contrast, lucru foarte important pentru funcția renală.

De ce să aleagă pacienții Scanexpert?

„Pacienții pot să acceseze cu încredere serviciile oferite de clinica Scanepert din Iași, tocmai ca urmare a prezenței acestor echipamente de RMN și CT, aparatură care permite explorarea complexă și completă atât a aparatului cardiovascular, cât și a celorlalte segmente investigate în mod uzual, iar echipa de tehnicieni/ medici care deservesc acest centru le garantează o foarte bună manageriere a cazului și rezultate pe care se pot baza atât ei, ca și pacienți, cât și medicii solicitanți.” a declarat Dr. Miclăuș Grațian, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, coordonatorul echipei medicale de imagistică cardiacă Scanexpert.

Scanexpert înseamnă o alternativă la sistemul medical actual, un mediu în care ideile prind viață, iar standardul serviciilor de imagistică medicală atinge noi niveluri de performanță, odată cu nevoile pacienților.

Scanexpert Iași – Centru de Imagistica Cardiaca – RMN, CT, RX si Ecograf

T.: 0745 200 665

T:  0745 200 568

Adresa: Str. Anastasie Panu, nr. 28, bl. 2B, demisol

Site: www.scanexpert.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate