Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 10 decembrie 2018
  • :
  • :

Se întorc ninsorile și nopțile geroase

Sursa: Ziar Bicaz

Marţi (4 decembrie)
Vremea va fi în general închisã, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice în cea mai mare parte a ţãrii. Temporar va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar la sfârşitul intervalului pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului. Pe suprafeţe mici se va forma polei, cu o pondere mai mare noaptea în Transilvania, Moldova, Oltenia şi posibil izolat spre dimineaţã şi în Muntenia. La munte, ziua vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, iar în a doua parte a intervalului în nord şi centru trecãtor ploile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, însã la cote mai reduse şi în nordul Moldovei şi sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 şi 5 grade. În zonele joase de relief din sud şi din est pe arii restrânse va mai fi ceaţã.
Miercuri (5 decembrie)
În vestul, nord-vestul, iar noaptea şi în centrul ţãrii, cerul va fi variabil, dar în rest înnorãrile vor persista şi îndeosebi în timpul zilei, local şi temporar vor cãdea precipitaţii în general slabe, sub formã de ninsoare la munte, mixte în Transilvania şi Moldova şi predominant ploi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Pe arii restrânse, la începutul intervalului, în regiunile sudice şi sud-estice se menţin condiţiile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sud-vestul, estul şi sud-estul teritoriului, precum şi pe crestele montane, unde vor fi rafale în general de 45…55 km/h. Temperatura aerului va marca o scãdere în majoritatea zonelor, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 8…9 grade în vestul Olteniei, iar minimele se vor încadra în general între -9 şi 0 grade. Mai ales dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.
Joi (6 decembrie)
Vremea va deveni rece, geroasã noaptea local în centrul şi izolat în nordul ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade, iar cele minime, în general, între -12 şi -2 grade, posibil mai scãzute în depresiuni şi sub -15 grade. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasã şi ceaţã, dimineaţa şi noaptea, îndeosebi în regiunile sudice şi estice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea şi pe crestele montane.

sursa: meteoplus, facebook