Sesiuni de off-road în zona masivului Ceahlău, comuna Grințieș

0

Grupul de vacanță Green Ties organizează sesiuni de off-road în zona masivului Ceahlău, comuna Grințieș, 27-30 aprilie, în scopul promovării zonelor turistice încă nedescoperite de iubitorii de natură pură.

Deosebit de important este modul în care ne dorim să dezvoltăm turismul în această zonă, un domeniu care devine din ce în ce mai atrăgător pentru turiști și pentru locuitorii zonei. Dorința noastră este aceea de a face turism cu decență și grijă pentru natură, pe trasee marcate și foarte bine stabilite de comun acord cu proprietarii terenurilor și cu autoritățile locale. Traseele off-road vor urmări drumurile forestiere, evitând zonele în care animalele sălbatice se hrănesc sau se adapă, vor evita pajiști și fânețe, pârâie și izvoare, încercând astfel să reducem și chiar să eliminăm poluarea habitatelor animalelor sălbatice și domestice. Locurile de campare și refugiile vor fi astfel controlate și întreținute, obligând turiștii neînsoțiți de ghizi să respecte aceste trasee, să se comporte decent în natură, să facă focul doar în locuri special amenajate și să beneficieze de locuri curate în care pot face popas. Excursiile organizate de noi sunt pline de aventură, traseele fiind dintre cele mai spectaculoase. Ghizii sunt experimentați, ei fiind aceia care aprovizionează sau gestionează stânele din zonă, astfel turiștii însoțiți de noi vor fi în deplină siguranță. Mâncărurile tradiționale sunt nelipsite din meniul oferit cu aceste ocazii. Balmoș, miel în jintuit, pastramă de miel, caș, urdă, afumături, rețete haiducești de preparare a cărnii, poveștile și cântecele din jurul focului, vor deveni momente de neuitat. „, au declarat organizatorii.

sursa: Grupul de vacanță Green Ties


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult