Shopping City Piatra-Neamț colectează donații de cărți pentru 10 școli din mediul rural

0

Până pe 31 octombrie, în incinta Shopping City Piatra-Neamț, se desfășoară campania Dăruiește la înălțime – Dai Carte, Dai Parte!, o inițiativă de strângere de donații de cărți pentru dotarea bibliotecilor din cadrul școlilor din mediul rural din județul Neamț.

Campania este creată în colaborare cu Asociația Comunitatea Noastră, care va asigura selecția și distribuirea cărților către cele zece școli din mediul rural din județul Neamț ale căror biblioteci urmează să fie dotate.   

Dăruiește la înălțime invită vizitatorii Shopping City Piatra-Neamț să sprijine accesul copiilor din mediul rural la educație și să doneze cărți în stare bună în urna special amenajată pe galerie, în zona LC Waikiki – DM. Toate volumele colectate vor fi trimise către 10 școli din mediul rural din județul Neamț, din comunitățile unde riscul de abandon școlar este ridicat, pentru ca un număr cât mai mare de copii să se poată bucura de acces la educație prin intermediul lecturii. Doritorii pot dona cărți din categorii variate:

  • enciclopedii, atlase, dicționare,
  • bibliografii, monografii, istoriografii
  • literatură pentru copii, literatură clasică și universală
  • cărți pentru copii, povești, povestiri, nuvele, basme
  • Lucrările scriitorilor români
  • Poezii, romane
  • Beletristică

O listă completă a celor 10 școli ce vor beneficia de programul Dăruiește de la înălțime – Dai Carte, Dai Parte! este disponibilă pe website-ul Asociației Comunitatea Noastră Piatra-Neamț.

Parteneriatul Shopping City Piatra-Neamț cu Asociația Comunitatea Noastră este doar unul dintre proiectele centrului comercial care au ca scop sprijinirea comunităților defavorizate din județul Neamț cu ajutorul donațiilor. Printre acestea se numără campania „Daruri pentru bunicii comunității” din decembrie 2019, prin care au fost direcționate către persoanele în vârstă alimente neperisabile, haine groase și produse de igienă personală. De asemenea, Shopping City Piatra-Neamț a făcut parte din campania națională The Empty Shop a centrului comercial Promenada din București în parteneriat cu organizația Let’s Do it Romania!, prin care au fost colectate și donate haine comunităților unde se înregistrează un risc mare de abandon școlar.

Comunitatea Noastră Piatra Neamt este o inițiativă locală care inspiră și conectează oamenii pentru a participa împreună la dezvoltarea comunității din care fac parte. Prin dezvoltarea comunității se creează, implicit, un context sănătos pentru împlinirea țelurilor personale și profesionale dorite. Comunitatea Noastră a reușit sa unească întreaga comunitate sub inițiativa Vivid și a arătat că dorințele pot deveni realitate. Comunitatea Noastra îi reunește pe toți membrii comunității pentru ca împreună să transformăm orașul într-unul cu care să ne mândrim și unde să ne bucurăm că trăim, implementând proiecte de dezvoltare socială, culturală și economică, proiecte cu accent pe educație și implicare comună, unde fiecare individ și organizație contribuie.

Mai multe detalii despre campania Dăruiește la înălțime puteți găsi pe https://shoppingcitypiatraneamt.ro și pe Facebook.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult