Sistem nou de iluminat public în orașul Bicaz

0

Din 14 martie, în orașul Bicaz se implementează „Proiectul de Eficientizare Energetică a Sistemului de Iluminat Public”, proiect finanțat din fonduri nerambursabile elvețiene. Suma accesată are valoarea de 5 243 463 RON ,iar la finalizarea lucrărilor, în data de 30 iulie 2019, vor fi îndeplinite următoarele obiective:
– înlocuirea a 1349 sisteme de iluminat cu becuri de tip led ( marca Philips), garanția dispozitivelor fiind de 10 ani. Becurile pot fi urmărite prin sistemul GPS, pe o rază de 200 km, în cazul în care sunt sustrase în mod intenționat/ilegal.
– extinderea rețelei de iluminat public pe o distanță de 3,52 km ( pe lângă cei 65 km de rețea existentă ), în următoarele zone: str. Dimitrie Leonida, str. Cărbuna, ieșire Dodeni – Cabana Baraj, satul Izvorul Alb și satul Potoci. Pentru această lucrare vor fi amplasați 82 de stâlpi metalici noi!
– consumul de energie electrică folosind noul sistem va scădea cu 56%, astfel factura plătită din bani publici se va înjumătăți.
– costurile cu întreținerea rețelei și a eventualelor reparații vor fi 0 timp de 10 ani, pe întreaga perioadă de garanție. Prin comparație vechea instalație necesita investiții de 21 000 lei/an ( pentru înlocuirea becurilor și serviciile de mentenanță ), bani plătiți din bugetul local.

Noul sistem de iluminat public înseamnă de fapt: eficiență ridicată, consum de energie redus, cheltuieli publice mai mici!sursa: PSD Bicaz


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult