Sotiras, un fel de „Facebook ortodox”

0

Un grup de tineri a creat o rețea de socializare ortodoxă numită Sotiras. Proiectul este în faza de testare, dorindu-se a fi un „Facebook ortodox”.

Scopul enunțat de autorii rețelei de socializare este „de a promova frumosul, normalitatea, valorile creștine”, informează site-ul mărturieathonită.ro.

Pentru a evita eventualele păreri nepotrivite asociate demersului se precizează „că nu se dorește ca această platformă să capete forme ortodoxe extremiste”. Din contră, „își propune să fie un loc online, prin care oamenii cu valori asemănătoare să poată comunica liber”.

Pentru că proiectul este în faza de testare, accesul se face momentan prin completarea unui formular de nscriere (click aici).

Etimologia numelui- Sotiras

În limba greacă Σωτηρία înseamnă eliberare, izbăvire. Denumirea este asociată din vechime cu sărbătoarea Schimbării la Faţă a Mântuitorului. Astfel, Mântuitorului i-a fost atribuită însușirea de Salvator, adică Mântuitor.


Potrivit unui raport al globalwebindex.com, internauții petrec pe rețelele de socializare la nivel global în medie 2 ore și 22 de minute pe zi.

Peste 53% dintre românii din zonele urbane accesează rețelele de socializare de îndată ce se trezesc.

Facebook rămâne cea mai populară platformă social media în România (94% dintre românii care locuiesc în zonele urbane dețin un cont de Facebook).

sursa: basilica.ro

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult