Sprijinim afacerile din Neamț: Grupul de firme AVA Sting și AVA Scut

0

În decursul timpului, poziția noastră ca publicație a fost și este aceea de a promova și sprijini afacerile nemțene nu neapărat dintr-un patriotism local, ci dintr-un calcul economic simplu: cei care au bani vor cheltui mai mult, contribuind la rândul lor la dezvoltarea altor afaceri din zona în care se găsesc.

În această perioadă, afacerile locale au avut extrem de mult de suferit și tocmai din această cauză am decis să pornim o serie de articole, pentru a arăta exemplele pozitive ale celor care au reușit să treacă prin criză fără să disponibilizeze personal și fără să dea faliment. Mai mult, sunt afaceri care au reușit chiar să se adapteze crizei, înregistrând creșteri ale cifrei de afaceri în această perioadă grea.

Am ales să începem cu grupul de firme AVA Sting și AVA Scut datorită faptului că ne-au surprins la ieșirea din starea de urgență cu anunțul deschiderii iminente a unui nou showroom. În timp ce alții au fost în situația de a închide afacerile, iată că cei de la AVA au profitat de situație pentru a se concentra pe amenajarea noului spațiu și pentru a diversifica serviciile pe care le oferă.

Am luat legătura cu cei din conducerea firmei pentru a le cere rețeta: cum au făcut să iasă din criză învingători, ba chiar cu o lovitură de imagine?

Ei bine, am aflat că, încă de la începutul crizei, au luat decizia limitării la maxim a contactului dintre angajați și clienți, ceea ce a presupus o reinventare a businessului: accentul a fost pus pe activitatea online prin intermediul site-ului firmei: avasting.ro.

Au trecut la o platformă de vânzări mai performantă, au reorientat personalul pentru deservirea comenzilor online și au reușit să suplinească scăderea din magazinul fizic cu o creștere impresionantă, totul prin folosirea internetului pentru a se adresa unui public mult mai larg.

De la un jucător de nivel județean, au devenit în timp record un jucător național, peste 90% din comenzile actuale fiind din afara județului. Mai apoi, pentru că oricum aveau magazinul închis pentru protecția angajaților, au mutat tot showroom-ul într-o locație care să permită nu doar o expunere mai bună a produselor comercializate, dar și deservirea clienților din online cu spații dedicate pentru operatori, pentru coletare și pentru depozitare.

Acum, când situația permite redeschiderea afacerii în starea ei inițială, personalul revenit la activitate, iar serviciile au fost reluate în ritmul normal, cu prioritate pentru clienții existenți în cazul serviciilor precum service-ul și verificarea stingătoarelor.

Deja se vorbește de noi angajări pentru deservirea noului model de business care se adaugă serviciilor cu care grupul de firme AVA ne-a obișnuit deja.

Ca să vă faceți o idee despre ce veți putea vedea la lansarea de săptămâna viitoare, aveți un mic filmuleț în care am surprins imagini din timpul activităților de amenajare a showroom-ului.

Nu ne rămâne decât să le urăm succes celor de la AVA Sting și AVA Scut și să sperăm că modelul lor de reinventare în timp de criză să fie aplicat cu succes și de alți antreprenori nemțeni!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult