Storcătorul de fructe, un aparat de care nu știi că ai nevoie

0

Orice fel de dietă preferi, un lucru e cert: fructele și legumele nu ar trebui să lipsească din alimentația ta, acestea fiind o sursă importantă de vitamine și minerale, de care organismul tău are atâta nevoie. Când nu e posibil să le consumi în formă solidă, sucurile de fructe și legume sunt ideale. Acestea ajută la creșterea imunității printr-o vitaminizare rapidă, oferindu-ți un plus de energie și reglându-ți metabolismul.

Pentru a avea parte de astfel de sucuri de fructe și legume cât mai des în alimentația ta, ai nevoie de un storcător de fructe. Din fericire, există pe piață o mulțime de storcătoare de fructe, mecanice sau electrice, într-o varietate atât de mare încât sigur vei găsi ceva și pe gustul tău.

Storcător de fructe – oferte (LINK)

Multă lume nu face diferența, însă, între storcătoare de fructe, blendere, tocătoare sau roboți de bucătărie. Storcătorul de fructe este un aparat proiectat special pentru a extrage sucul din toate tipurile de fructe și legume.

Deși pare similar în multe privințe cu un blender sau cu un tocător, adevărul este că există și foarte multe diferențe între acestea.

În timp ce blenderele extrag sucul prin intermediul unor cuțite care funcționează la viteze mari, storcătoarele de fructe nu folosesc cuțite și nici nu funcționează la viteze mari, pentru a păstra toată savoarea și calitatea sucului rezultat. Cuțitele unui blender se încălzesc și acest lucru distruge o parte din nutrienții fructelor și a sucurilor rezultate, ceea ce nu se întâmplă la storcătoare de fructe.

La majoritatea storcătoarelor de fructe, separarea sucului de pulpa fructelor sau legumelor se face prin presare, nu prin măcinare, tăiere sau mărunțire. Astfel, se evită oxidarea lichidelor rezultate, așa cum se întâmplă la blendere sau roboți clasici de bucătărie.

Cum alegi storcătorul de fructe potrivit pentru tine, însă? La ce anume trebuie să fii atent înainte de a lua decizia de cumpărare?

În primul rând, e important să știi ce vei stoarce cel mai des cu el. Există storcătoare de fructe sau legume moi ce funcționează cu ajutorul unui ax melcat, storcând fructul prin presare la rece și există storcătoare de fructe sau legume tari, care storc sucul prin centrifugare.

Storcătoarele cu melc pot prepara și sucuri din fructe și legume tari, cu condiția ca acestea să fie tăiate mai mărunt înainte. Dacă știți deja că veți stoarce doar suc din citrice, atunci puteți opta pentru un storcător exclusiv de citrice, care este practic conceput pentru așa ceva.

Un alt aspect foarte important este consisența sucului. Dacă preferați sucurile de tip nectar, mai bogate, ce au mai multă pulpă în consistența lor, atunci cu siguranță trebuie să optați pentru storcătoare de fructe cu ax melcat.

Storcător de fructe – oferte (LINK)

În schimb, dacă preferați sucul mai subțire, cu o densitate mai apropiată de cea a apei, atunci trebuie să optați pentru storcătoare de fructe centrifugale. Consistența sucului este dată de viteza de stoarcere, sucurile mai dense fiind obținute la o viteză mai mică, iar cele mai apoase, la o viteză de stoarcere mai mare.

În fine, ultimul, dar nu cel din urmă aspect de luat în calcul este nivelul de zgomot produs de storcătorul de fructe. Multă lume își prepară sucuri de fructe sau legume dimineața, pentru a le conferi energie pentru întreaga zi, iar un storcător de fructe zgomotos ar putea trezi întreaga casă.

Totuși, există storcătoare de fructe silențioase. Aici primesc puncte în plus storcătoarele cu melc, care funcționează la o viteză mică și nu produc un zgomot mai mare de 80 de decibeli, dar este posibil să găsiți și storcătoare de fructe centrifugale la fel de silențioase. Important este să citești bine descrierea storcătorului înainte să iei decizia de cumpărare.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult