Târgu-Neamț: Eroii neamului nu au fost dați uitării, nici în vremuri tulburi [FOTO]

0

Hristos S-a Înălțat! 

Deși contextul actual nu a permis anul acesta manifestări de amploare dedicate Zilei Eroilor
, sărbătoare națională a poporului român, monumentul din Târgu-Neamț nu a rămas fără lumânări și fără flori.

 De asta au avut grijă preotul paroh Stelian Cramba de la Biserica “Sfântul Nicolae” de vizavi, dar și primarul Daniel Harpa și alți cetățeni care au trecut, în joia Înălțării Domnului,  să lase o floare la baza monumentului dedicat eroilor cunoscuți si necunoscuți.

Fără mulțimea de oameni din alți ani, în prezența câtorva târgu-nemțeni răsfirați pentru a păstra distanța impusă de autorități pentru a preveni răspândirea Covid-19, pr. Cramba  a oficiat o slujbă pentru cei care și-au jertfit viața de-a lungul veacurilor pentru credință, dreptate, libertate, apărarea și întregirea neamului.

Cu respectarea condițiilor impuse de starea de alertă în care ne aflăm, am considerat important să ne aducem aminte de eroii neamului nostru și să nu-i uităm, la această zi importantă de pomenire!  Să-i cinstim cum se cuvine pe cei ce s-au luptat pentru credință, libertate și demnitate! Cinste lor, eroilor neamului Românesc!”, ne-a declarat pr. Stelian Cramba.

O coroană de flori a depus la Monumentul Eroilor și primarul Daniel Harpa.

Să le cinstim memoria şi să le urmăm principiile: credința, dreptate, libertate! Nu era an, de Ziua Eroilor, să nu aducem eroilor cunoscuți și necunoscuți un omagiu bine-meritat, la monumentul din Târgu-Neamț.

În ciuda condițiilor actuale și a restricțiilor impuse, vă îndemn să nu lăsăm această zi să treacă fără să ne amintim de ei. Să ținem astăzi, fiecare în parte, un moment de reculegere pentru cei care au pus interesele poporului mai presus de cele personale, chiar dacă acest lucru a însemnat sacrificiul suprem”, transmite edilul.

O slujbă de pomenire a eroilor neamului a oficiat și părintele Gheorghe Vrăjitoru, la monumentul din capătul aleii eternității…

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult