Târgu-Neamț: Se achiziționează aparat de testare pentru coronavirus

0

Veste bună! Zona Târgu Neamț va avea un aparat de testare care depistează noul coronavirus. 

Am alocat Spitalului orășenesc >Sfântul Dimitrie< suma de 435.000 lei pentru achiziționarea unui aparat de testare Covid – 19, a aproximativ 1800 de teste și a unui container cu dotări specifice pentru triaj pacienți”, transmite primarul orașului Târgu-Neamt, Daniel Harpa.

Potrivit edilului, testarea se va face doar conform protocolului național. Nu se vor face teste la cerere.

Termenul de livrare al aparaturii se poate duce la 10 zile. Deja s-au demarat procedurile de achiziție.

Am considerat că este vital să putem face aceste teste cât mai rapid, pe plan local, în primul rând personalului medical, pentru a putea gestiona cât mai bine această situație de criză.

Având în vedere că în această perioadă nu se pot organiza activități și evenimente, am luat acești bani, din cei destinati ONG-urilor. Sunt sigur că liderii organizațiilor non-profit din oraș, sufletiști cum îi știu, vor înțelege această decizie, cu promisiunea că în momentul în care situația se va redresa vom găsi o soluție și pentru ei.

Fac din nou un apel la locuitorii orașului să stea în casă și să respecte indicațiile autorităților implicate în gestionarea situației!
Le mulțumesc consilierilor locali pentru înțelegere și colaborare și pentru că au sprijinit acest demers!
Mulțumesc grupului de inițiativă și suport în găsirea acestei aparaturi
!“, a conchis edilul.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult