Târgul de carte „Libris”, ediția a X-a, și-a deschis oficial porțile

0

Târgul de carte „Libris”, ediția a X-a, cel mai important eveniment care aduce cartea în prim-plan, și-a deschis joi, 17 septembrie, porțile.

Deschiderea oficială s-a desfășurat pe platotul de la Curtea Domnească, în prezența directorului Camerei de Comerţ și Industrie Neamţ, Mihai Apopii, a reprezentanților autorităților locale și județene, a oamenilor de cultură, dar mai ales a celor care iubesc și apreciază cartea.

Astăzi deschidem cea de-a X-a ediție a târgului de carte de la Piatra-Neamț. Este o manifestare pe care insistăm să o organizăm, deși este foarte greu. Deoarece avem această responsabilitate față de comunitate să menținem un număr de activități culturale, Camera de Comerț și Industrie Neamț și-a asumat această manifestare pe care o numim Târgul de carte „Libris”, pe care am poziționat-o în perioada deschiderii anului școlar, ca elevii să poată beneficia de o ofertă generoasă din partea editurilor. ”, a declarat Mihai Apopii.

Au mai susținut discursuri Bogdan Gavrilescu, din partea Primăriei Piatra-Neamț și Laurențiu Dulamă, din partea Consiliului Județean Neamț, care și-au arătat susținerea pentru acest eveniment cultural. La final, Mihai Hanganu, reprezentantul Uniunii Scriitorilor din România (filiala Bacău), a încântat auditoriul cu o poezie.

Manifestarea culturală reunește 25 de edituri din întreaga țară, iar în perioada 17-20 septembrie, publicul va avea ocazia să participe la lansări de carte sau conferințe. De asemenea, târgu de carte îi așteaptă pe cei pasionați de lectură cu volume la preț redus, CD-uri cu muzică sau audiobook-uri, dar și cu bijuterii și produse cosmetice.

 De neratat sunt evenimentele care îi au ca protagoniști pe scriitorii Radu Boroianu, Alexandru Mironov, Cristian Bădiliță, și actrița Coca Bloss.

Târgul de Carte „Libris Neamț” este un proiect organizat de Camera de Comerț și Industrie Neamț și Primăria municipiului Piatra-Neamț.

Programul integral al TÂRGULUI DE CARTE „LIBRIS NEAMŢ” 2020 poate fi consultat AICI

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult