Taximetriștii din Piatra-Neamț, luați la „întrebări” de polițiștii locali

0

Polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră – Poliția Locală Piatra Neamț au organizat și desfășurat, în perioada 17.08.2020 – 23.08.2020, o acțiune specifică pentru prevenirea și combaterea încălcării legislației privind activitatea de taximetrie.

În același context au verificat și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, respectarea HCL 305/2013 privind transportul în regim taxi și a HCL 129/2015 privind circulația fără autorizație a transporturilor cu autovehicule cu masa totală maximă mai mare de 3,5 tone, a HCL 7/2010 privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică și a Legii 448/2006A privind ocuparea locurilor de parcare rezervate persoanelor cu handicap.

Cu această ocazie au fost verificați 195 de conducători auto care desfășurau activități de taximetrie, 9 dintre aceștia fiind sancționați cu amenzi contravenționale, într-unul din cazuri aplicându-se și măsura complementară de retragere a autorizației taxi, pentru încălcarea legii 38/2003A privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere.

Totodată au fost aplicate și 11 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID – 19 și 32 de sancțiuni pentru oprire/staționare interzise (OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice).”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Piatra-Neamț.

În total au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.485 de lei.

În următoarea perioadă se vor efectua în continuare, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID – 19, la operatorii economici care desfășoară activități de transport pasageri (purtarea măștilor de protecție, a separării fizice a spațiului destinat conducătorului auto, existența dozatoarelor cu soluții dezinfectante în zona ușilor de acces, etc.)

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult