Titularizare 2020: 62,55% rata de promovare în Neamț, după soluționarea contestațiilor

0

Confirm ISJ Neamț, în urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut la 62,55%, cu 2,75% față de cea inițială (59,80%).

În 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 44.82%, iar în 2018, de 52.14%.

Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 73În cazul a 69 de contestații (94,52%), notele au fost modificate astfel: pentru 50 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 19 lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: 3 de candidați au obținut nota 10 (zece), iar 316 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 2,63% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 55,26% (52,63% – rata inițială) dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte).

În centrele de evaluare au fost notate 510 de lucrări, întrucât: 40 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, nu au fost eliminați candidați pentru fraudă sau tentative de fraudă, iar lucrările a 2 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult