Trei incendii (dintre care unul cu pagube semnificative) în NEAMȚ/O persoană asistată medical de echipajul SMURD

Bilanțul misiunilor desfășurate în perioada 22-24.06.2024

În perioada 22-24.06.2024, în zona de competenţă a inspectoratului 𝘀-𝗮𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝘀 125 𝗱𝗲 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝘂 𝗻𝗲𝗰𝗲𝘀𝗶𝘁𝗮𝘁 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻𝘁̧𝗶𝗮 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲, 𝘃𝗼𝗹𝘂𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘀̧𝗶 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̧𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̧𝗮̆, astfel:

🚒 103 cazuri de urgenţă asistate de echipajele SMURD (15 au fost executate de echipajele TIM)
🚒 3 incendii
🚒 1 salvare de animale
🚒 6 acţiuni de asistență a persoanelor
🚒 10 acţiuni de protecţie a comunităţilor (asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere, evenimente publice etc.)
🚒 2 alte situaţii de urgenţă.
*
Misiune deblocare ușă în municipiul Piatra-Neamț

În data de 23 iunie ac, în jurul orei 16:45 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț, pentru deblocarea unei uși de la un apartament situat la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Progresului.
La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.
Pompierii au intrat în apartament prin balcon, iar în interiorul unei camere au găsit o femeie căzută. Femeia de 85 de ani, conștientă și cooperantă, a fost asistată medical de echipajul SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.

Incendiu în comuna Hangu

În data de 23 iunie ac, în jurul orei 18:30, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Hangu pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Hangu.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării, în apropierea sobei. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars obiecte de mobilier, materiale textile și lemne de foc.
Scanteile căzute pe materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Incendiu într-o gospodărie în comuna Gherăești

Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a provocat pagube semnificative într-o gospodărie din comuna Gherăești

În data de 24.06.2024, la ora 00:23, pompierii au fost solicitați să intervină în satul Tețcani din comuna Gherăești pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Gherăești.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la un adăpost pentru animale, o anexă gospodărească (bucătărie de vară), un adăpost pentru plante furajere și acoperișul casei P+1.
Având în vedere suprafața mare afectată de incendiu au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Săbăoani și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.
Până la sosirea pompierilor, proprietarii gospodăriei au fost scoși de către cetățeniii care au observat incendiul.
De asemenea au fost evacuate 20 de vite și 8 porci din interiorul adăpostului pentru animale.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului aproximativ 6 ore. Bilanțul pierderilor a fost semnificativ: anexa gospodărească cu bunurile din interiorul acesteia, adăpostul pentru animale în care se mai aflau 7 vite și 32 porci, adăpostul pentru plante furajere în care se aflau aproximativ 17 t de fân și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 mp.
Efectul termic cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiu în comuna Grințieș

O gospodărie din comuna Grințieș afectată de jocul copiilor cu focul

În data de 24.06.2024, la ora 22:00, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Grințieș pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Grințieș.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe gospodărești (adăpost pentru animale și plante furajere) cu posibilitatea propagării la întreaga construcție și la două locuințe din vecinătate. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 60 mp, două tone de plante furajere, o drujbă, materiale textile etc.
Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Comunicat transmis de ISU NEAMȚ

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate