Turiști elvețieni, blocați cu mașina într-o râpă între Izvorul Muntelui și Durău

0

FOTO: JANDARMERIA NEAMȚ

Misiune de salvare pentru doi turiști elvețieni, încheiată cu succes. 

Jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Durău, aflați în serviciul de patrulare pe traseele turistice, au intervenit în acestă seară, în jurul orei 19.00, pentru a acorda sprijin unor turiști elvețieni care, din cauza ploii torențiale și a drumului devenit alunecos, au derapat cu autoturismul de teren și au rămas blocați la marginea unei râpe pe drumul care face legătura între localitatea Izvorului Muntelui și stațiunea Durău din Masivul Ceahlău. 

Jandarmii au reușit să asigure autoturismul și l-au tractat până pe partea carosabilă. Din fericire, persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost însoțite de jandarmii până la destinație, în stațiunea Durău. 

Pe această cale recomandăm turiștilor aflați în drumeții montane să se informeze cu privire la condițiile meteo și starea traseului, respectiv dacă este marcat și deschis circulației și să nu uite de echipamentul adecvat.

Sursa: Jandarmeria Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult