Uitați de drumul Bicaz – Poiana Largului. Va fi BLOCAT pentru mult timp de acum încolo

0

Sătul de amânările, de blocajele fără nici un motiv clar din partea Guvernului PNL și cu plăți restante de zeci de milioane, ieri, constructorul a cerut ministerului rezilierea contractului și a dat în judecată Guvernul pentru blocarea nejustificată a plăților și implicit a lucrării.

Principalul motiv invocat de constructor este faptul că de aproape jumătate de an, fără să i se poată imputa sau reproșa probleme serioase la lucrare, s-au blocat toate plățile și nu s-au mai decontat nici lucrările executate în valoare de aproximativ 60 milioane lei noi.

De asemenea multe dintre informațiile apărute în spațiul public despre nereguli la această lucrare nu s-au regăsit în teren și nici în actele celor de la Transporturi, totul fiind doar o luptă politică care a avut ca scop blocarea lucrării, scop realizat cu succes.

De acum va urma un proces, cine știe câți ani, o nouă licitație și cheltuieli suplimentare deoarece lucrarea este supusă intemperiilor de jumătate de an, a început să se degradeze și cel mai probabil se va degrada și mai tare deoarece se pare că nu se dorește terminarea ei decât după alegeri ca să nu cumva să fie percepută ca o realizare a PSD.

Surse de încredere ne spun că din partea constructorului a existat toată deschiderea pentru a se găsi soluții, chiar a fost de acord să cedeze oricărei alte firme lucrarea nudoar să fie finalizată însă nu s-a vrut, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că scopul nu a fost decât acela de a nu se termina lucrarea înainte de alegeri. În altă ordine de idei, mai există o persoană care are aceleași suspiciuni bine întemeiate, dar să nu stricăm surpriza încă.

Și iată cum, după jumătate de an de blocaje și povești despre rezilierea contractului de către minister și cercetarea unor fapte de care era acuzat constructorul, s-a întors roata și au ajuns să fie cercetați cei care au blocat lucrarea iar rezilierea să o ceară însuși constructorul.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult