Un fost membru al Serviciului Salvamont Neamț a urcat la cer – Drum lin!

0

Mitruț Teodorescu, fost membru al serviciului Salvamont Neamț, antrenor, ghid montan și unul dintre fondatorii Clubului Turistic Ghe. Iacomi a încetat din viață.

Cei care doresc să-și ia rămas bun o pot face începând din această după amiază la capela bisericii din Girov. Înmormântarea va vea loc sâmbătă, ora 11 în Girov.

In memoria sa, aș spune că nu era numai o enciclopedie a plantelor medicinale, așa cum bine amintea o prietenă, ci și un maaare ornitolog! Cu rucsacul ferfenit și cu pioletul bine ascuțit, traseele pe care le-am parcurs alături de el au fost în totalitate nemarcate, lungi, extrem de dificile și întotdeauna combinate cu sfaturi de escaladă, de orientare, cu glume de bun gust. Pentru fiica mea, pe-atunci în vârstă de 7 ani, Mitruț a fost primul antrenor și ghid montan. Pentru mine, a fost camaradul alături de care am parcurs în premieră așa numit de el , ”Drumul Crucilor” în Ceahlău. Pe nemarcate știute doar de el, cu nelipsitele lumânări / candele și cutii de chibrituri într-un buzunar al rucsacului, ajungeam în locurile în care s-a stins vreun prieten, turist și în care erau puse cruci din fier forjat, pe multe dintre ele, chiar el cărându-le pe umăr, în spate și montate sub forma unor cenotafuri în memoria celui plecat. Acolo aprindeam lumânările, aminteam împrejurările trecute și trăgeam învățămintele… Apoi continuam drumul către o altă cruce și încă o altă cruce, multe dintre ele azi uitate. Drum lin și odihnă, Mitruț, cei de care ai avut grijă, te vor întâmpina acum deschizându-ți și ție noua Cale de Lumină, a transmis Daniela Ursu pe pagina sa de Facebook.

Sincere condoleanțe familiei!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult