Un membru al clanului Capră din Văleni a fost înjunghiat

0
arhiva

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un bărbat, de 34 de ani, din Piatra-Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

La data de 8 august, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați despre faptul că pe o stradă din Piatra-Neamț, (n. red. zona Văleni), a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

Ca reacție imediată, la fața locului s-au deplasat polițiștii, fiind solicitat sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor, care au participat la aplanarea altercației și implicit la identificarea și conducerea la sediul poliției a persoanelor participante.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, pe fondul unui conflict izbucnit, doi bărbați de 34, respectiv 35 de ani, ambii din Piatra-Neamț, s-ar fi lovit reciproc cu obiecte tăietor-înțepătoare. În urma conflictului, bărbatul de 35 de ani a suferit leziuni, fapt pentru care a fost preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

(N. red. Victima face parte din clanul Capră din Văleni, o grupare cunoscută pentru caracterul infracțional și violent. Pe surse, aceasta s-ar afla în stare gravă la spital.)

În urma constatării medico-legale, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din vătămare corporală în tentativă la omor.

Ancheta a fost preluată de specialişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Neamţ, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

La data de 8 august, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus reținerea bărbatului de 34 de ani pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Tribunalului Neamț cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, pentru prevenirea oricăror manifestări de natură a perturba liniștea cetățenilor și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în cartierul Văleni din Piatra-Neamț a fost instituită o zonă specială de siguranţă publică, în cadrul căreia polițiștii și jandarmii vor desfășura activități specifice de prevenire și combatere a faptelor antisociale în sistem integrat. 

Sursa: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult