Un recidivist din Piatra-Neamț a evadat astăzi din Penitenciarul Poarta Albă

E alertă națională după ce reprezentanții Penitenciarului Poarta Albă au anunțat că un deținut a evadat astăzi. Individul este un recidivist din Piatra-Neamț, Ilie Cosmin Cataramă, care a ajuns la închisoare, în regim semideschis, după ce a fost dat în urmărire pentru sustragerea de la executarea unei pedepse de 2 ani și 5 luni de închisoare. Potrivit presei locale din Constanța, ultimul său domiciliu a fost în Călărași.

În 2019, acesta a furat mașina persoanei la care stătea și i-a dat foc pe un câmp, după care l-a amenințat pe proprietarul mașinii că va da foc casei, animalelor şi furajelor dacă nu-şi retrage plângerea.

Vă informăm faptul că astăzi, în jurul orei 12.30 un deținut a părăsit punctul de lucru. Numele acestuia este Cataramă Ilie Cosmin, condamnat la 2 ani și 5 luni pentru infracțiunea de Influențarea declarațiilor.
În vederea capturării acestuia, au fost dispuse măsurile specifice, au fost formate echipe de căutare, s-a dispus alarmare unității și a fost informată ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR precum si IPJ CONSTANȚA și IPF.
Deținutul are înălțimea de 166 cm, statura atletica, ochi căprui, față ovala,ten deschis, par negru, sprâncene arcuite, tatuaje mana stânga și gat iar la momentul părăsirii punctului de lucru purta tricou negru, șapcă neagră, blugi 3/4 și adidași verzi marca Puma
.

a transmis către mass-media Penitenciarul Poarta Albă

În cauză, s-a dispus darea în urmărire la nivel național și în consemn la punctele de trecere a frontierei. Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evadare. De asemenea, semnalmentele evadatului au fost comunicate structurilor operative din cadrul IPJ Constanța.

Totodată, au fost instituite filtre la toate punctele de ieșire din județul Constanța. În continuare, se desfășoară activitățile specifice în vederea depistării și încarcerării bărbatului. Adresăm cetățenilor rugămintea ca, în cazul în care observă persoana în cauză, să apeleze numărul de urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.

a transmis IPJ Constanța

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate