Va curge sânge la Piatra-Neamț. Nu mai există iertare între două familii de țigani

0

Pe fondul unor altercații atât de vechi încât nimeni nu mai știe de la ce s-au luat, familia lui Capră și familia lui Frunza, două familii de țigani care sunt cunoscute ca fiind mai ”nervoase”, au ajuns la război după ce Frunză Gheorghe, alias Bușurulă, l-a înjunghiat pe Dan Capră, capul familiei Capră, în timpul unei altercații ce a avut loc la un bar din anexa Văleni.

La ora aceasta, la două zile după incident, situația este încă foarte încordată. Poliția păzește casa în care stau copiii și soția lui Bușurulă, care a fost reținut de poliție, iar familia lui Capră stă 24 din 24 în fața spitalului unde este internat Dan Capră.

După ce am stat de vorbă cu familiile implicate în altercație, adică nu ne dăm cu părerea de după tastatură, am ajuns la concluzia că situația este foarte încordată și, indiferent de ce va face poliția, răzbunările nu vor putea fi controlate de nimeni. S-a ajuns prea departe cu acest conflict și niciuna dintre tabere nu vrea să cedeze. Sperăm să nu aibă de suferit și copiii celor două familii, dar nu prea vedem cum vor scăpa de răzbunările ce se prefigurează.

Atât familia Frunză, cât și familia Capră nu sunt speriate absolut deloc de pușcărie, poliție sau legi. Ei au legile lor și oameni dispuși ”să facă plata” (adică să meargă la pușcărie).

Nu va fi deloc ușor pentru autoritățile din Piatra-Neamț să țină sub control un conflict care nu se va încheia fără satisfacția răzbunărilor. La acest gen de familii, lipsa reacției de tip răzbunare reprezintă una dintre cele mai mari umilințe, pierderea statutului de lider și multe alte lucruri pe care noi, ceilalți, nu le putem înțelege.

Una dintre familii a fost de acord să vorbească în fața camerei de luat vederi și vă vom prezenta în curând materialul filmat, a doua familie încă se gândește la această variantă. Ce vă putem spune momentan este că versiunile asupra faptelor sunt diametral opuse la cele două familii.

Urăm mult noroc polițiștilor nemțeni în gestionarea acestui conflict. Noroc, deoarece profesionalismul, vigilența și orice altceva nu credem că le va fi de mare folos.

Este vorba de un conflict care nu poate fi ținut în mână de poliție decât un timp, iar poliția ar trebui să facă o conferință de presă și să explice populației situația reală pentru că în orice țară din lume, dacă ai într-un conflict părți pregătite să meargă la pușcărie, nu mai ai ce să mai controlezi.

Aceste lucruri trebuie explicate cinstit de către autorități, înainte ca județul Neamț să fie pus iar pe harta nesiguranței cetățenilor pentru un conflict fără rezolvare care de fapt nu pune în pericol siguranța celorlalți oameni neimplicați în război, dar va da această impresie.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult