Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț, a 49-a ediție: spectacole pentru toate gusturile

A 49-a ediție a Festivalului „Vacanțe Muzicale” va debuta duminică, 7 iulie, iar orașul Piatra-Neamț va fi cuprins timp de șapte zile de acordurile celor mai diverse genuri muzicale.

Despre organizarea și programul festivalului a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, Carmen Nastasă, manager al Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare”, care i-a avut alături pe conf. univ. dr. Mihaela Spiridon, directorul artistic al festivalului și pe Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Organizatorii promit o serie de spectacole inedite și concerte pentru toate vârstele și preferințele, care se vor desfășura în perioada 7-13 iulie. Iubitorii festivalului vor putea asculta de la muzică lăutărească, blues, jazz, pop-rock, muzică românească de odinioară, până la muzică simfonică și operă.

Carmen Nastasă, managerul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, și-a declarat speranța că programul din acest an va fi pe placul publicului nemțean, dar și al celor care aleg să ne viziteze județul în această perioadă.

Vacanțele Muzicale au ajuns la ediția 49 și ne pregătim deja pentru ediția 50, care trebuie să fie spectaculoasă.”, a precizat Carmen Nastasă.

Adrian Păduraru, a menționat că acest eveniment a fost mereu susținut și finanțat de Consiliul Județean Neamț.

<Vacanțele Muzicale>, în organizarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare, au devenit un brand cultural al județului, un reper pentru toți iubitorii de muzică bună și spectacole de înaltă calitate(…)Este un eveniment așteptat an de an de către publicul nemțean, dar și de turiști.”, a punctat vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

Mihaela Spiridon, directorul artistic al festivalului, a precizat că s-a ținut mereu cont de toate categoriile sociale și de vârstă prin artiștii selectați.

Am avut curajul de a asuma riscuri, deși „veteranii” ne critică constant că <Vacanțele Muzicale> nu mai sunt ca odinioară. Dar nici noi și nici vremurile nu mai sunt aceleași. Totul este într-o continuă evoluție, iar dacă nu te adaptezi atât ca individ, cât și ca organizator de evenimente culturale, este echivalent cu o sinucidere”, a declarat Mihaela Spiridon.

Seria concertelor va începe cu Orchestra Filarmonicii Naționale Chișinău. Pe scenă amplasată pe platoul de la Curtea Domnească vor mai urca Berti Barbera și Big Band-ul Radio, Constantin și Cosmin Gaciu alături de Taraful „Iancu Jianu”, pianistul Sorin Zlat și invitații săi, The Motans, Miruna Ionescu și „Taraful de oraș”. Orchestra „Ionel Perlea” va închide ediția din acest an a Festivalului Vacanțe Muzicale.

Bugetul alocat ediției din acest an este de aproximativ un 1.000.000 de lei.

Mai multe detalii în materialul video atașat mai jos:

sursa foto/video – Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț 

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate